Sağlıklı yaşam için tur attılar

Sağlıklı yaşam için tur attılar

Yeşilay’ın geleneği haline gelen ve ücretsiz olarak herkesin katılabildiği bisiklet turu 35 ilde eş zamanlı olarak yapıldı. Turun Konya ayağında ise Yeşildere Caddesi üzerinde polis eşliğinde gezildi

Start alan bisiklet turuna isteyen herkes herhangi bir ücret ödemeden katıldı. Bisikletliler Derneği ile gerçekleştirilen bisiklet turuna Yeşilay Derneği Konya Şube Başkanı Mevlüt Büyükhelvacıgil, dernek başkan yardımcıları, üyeleri, Bisikletliler Derneği Konya Şubesi temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tur öncesinde Bera Otel önünde basın açıklaması yapan Yeşilay Derneği Konya Şube Başkanı Mevlüt Büyükhelvacıgil, çeşitli faktörlere bağlı olarak dünyada her 10 saniyede bir kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

BAĞLAN AMA BAĞIMLI OLMA

Alkolün önlenilebilir ölüm ve yaralanmaların üçüncü temel nedeni olduğunu ve alkol kullanımına bağlı olarak yılda 3 milyon 300 bin kişinin hayatını kaybettiğini dile getiren Büyükhelvacıgil, daha sonra konuşmasını şöyle devam ettirdi: "Madde bağımlılığı, aklı ve iradeyi çalışmaz hale getiriyor. Uyuşturucu ile mücadele faaliyet raporu 2017'ye göre Türkiye'de 2007'den bu yana 2 bin 148 kişi uyuşturucu madde kullanımından yaşamını yitirdi. 'Bağlan ama bağımlı olma' diyoruz. Yapılan araştırmalara göre Türkiye'de 12-18 yaş aralığındaki ergenlerin yüzde 3,6'sının internet ve teknoloji bağımlısı olduğu, ergenlerin yüzde 21,8'inin de bağımlılık sınırında olduğu ifade ediliyor. Kumar ise başta aileye olmak üzere; sosyolojik, psikolojik ve ekonomik anlamda toplumumuza ve insanlığa ciddi zararlar veriyor. Kumar, çok ciddi bir hastalık."

GELECEĞİMİZİ KORUMA ALTINA ALIYORUZ

98 yıldır tüm bu bağımlılıklar ile mücadele eden Türkiye'nin en köklü sivil toplum kuruluşunun Yeşilay olduğunu söyleyen Büyükhelvacıgil, "Gençliğimizi ve geleceğimizi bağımlılık gibi bir tehlikeden korumak için hiç durmadan çalışıyor, ulusal ve uluslararası kamu, özel ve sivil toplum kuruluşları ile gerekli işbirliği ve ortak çalışma organizasyonlarını geliştiriyoruz" şeklinde konuştu.  Büyükhelvacıgil, "Bağımlılıkla mücadelede de danışmanlık hatlarımız var. 444 79 75 ve 171 sağlığa katkı hattı gibi hatlardan profesyonel destek veriyoruz. Bu yıl ise bizler 'Yeşilaycı olmak için bir nedenim var' diyoruz. Bir nedenim var diyen tüm gönüllülerimizle yarına daha kararlı ve umutla bakıyoruz. Sağlıklı bir vücuda ve beyne sahip olmanın ve bağımlılığı önlemenin yolu spor yapmaktan geçiyor. Bu nedenle Konya ile birlikte 35 ilde aynı zamanda başlayacak bisiklet turu için binlerce kişi sağlıklı yaşam için pedal çevirecek. Şimdi herkesi sağlıklı yaşam ve bağımlılıkla ilgili farkındalık oluşturmaya davet ediyoruz" açıklamalarında bulundu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.