Sağlıkçılarımız övgünün en büyüğünü hak ediyor

Sağlıkçılarımız övgünün en büyüğünü hak ediyor

Pandemi ile mücadele kapsamında çocuklarından, sevdiklerinden günlerce uzak kalmak zorunda kalan, çok yorulmalarına rağmen bir an olsun salgınla mücadeleden taviz vermeyen sağlık çalışanları, övgünün en büyüğünü hak ediyor.

Sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramını bu yıl buruk bir şekilde kutlayacak. Her yıl bir araya gelen, yemek programında buluşan sağlıkçılar, pandemiden dolayı program icra edemeyecek. Pandemi ile mücadele kapsamında 1 yıldır amansız bir mücadele veren ve sürecin başkahramanı olan sağlıkçılar, sürecin uzamasından ötürü çok yorulduklarını dile getirdi.

SAĞLIKÇILARIN KÜÇÜK DOKUNUŞLARA İHTİYACI VAR

Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay, 14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Sağlık-Sen Konya Şube Başkanlığı olarak sürekli sahada olduklarını dile getiren Uzunay, “Arkadaşlarımızı sık sık ziyaret ediyoruz” dedi. Sahanın çok yorgun olduğunu aktaran Uzunay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “1 yıldır Covid ile mücadele ediyoruz. Farklı bir çalışma düzeniyle çalışıyoruz. Türkiye genelinde olduğu gibi, Konya'da da pek çok mesai arkadaşımızı kaybettik. Sahanın motive edilmesi gerekir. Vatandaşımız sahada bizim yaptığımız mücadeleyi görüyor ve takdir ediyor. Bu, bizi mutlu ediyor. Pandeminin ne zaman biteceği belli değil. Belirsizlik de meslektaşlarımızı, sağlık çalışanlarımızı yoruyor. Çünkü çoğu doktor ve sağlık çalışanı bu süreçte çocuklarından, ailelerinden onlara zarar vermemek adına ayrı kaldı. Bu sürecin baş kahramanları sağlık çalışanları oldu. Küçük dokunuşlar, büyük mutluluklara sebebiyet veriyor. Bu yıl, pandemiden dolayı bir araya gelemeyeceğiz. Tıp Bayramını birlikte kutlayamayacağız. Ben, yine de bütün meslektaşlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum.”

4-3-dr-ahmet-uzunay-1280x715.jpg

FEDAKÂRLIĞIN ADIDIR SAĞLIK ÇALIŞANI

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin de 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Merhaba Gazetesi'ne özel değerlendirmelerde bulundu. “Yaptığımız her işin kendine göre zor ve güzel tarafları vardır” diyen Çetin, “Hekimlik mesleği zor olmasının yanında, insan hayatına dokunan kutsal bir meslektir” şeklinde konuştu. Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de hekimlere ve sağlık çalışanlarına büyük değer verildiğini belirten Çetin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “1 yıldır pandemi ile mücadele ediyoruz. Bu işin başkahramanı sağlık çalışanlarımız oldu. Sahada amansız bir mücadele var. Meslektaşlarımız, sağlık çalışanlarımız gerçekten çok yoruldu. Fedakâr sağlık çalışanlarımız bütün riskleri göz önüne alarak, çok yorulmalarına rağmen mücadeleden bir an olsun taviz vermiyorlar. Yeri geldi sağlık çalışanlarımız zarar görmesinler diye ailelerinden, yakınlarından uzak kaldılar. Günlerce çocuklarını göremeyen sağlıkçılarımız oldu. Övgünün en büyüğünü sağlıkçılar hak ediyor. Haftanın her gününü, günün her saatini meslekten öte yaşam şekli olarak sürdüren hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum.”

EMRE ÖZGÜL

4-4-dr-eyup-cetin-1280x715.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum