Sağlık çalışanları yorucu süreçte büyük mücadele verdi

Sağlık çalışanları yorucu süreçte büyük mücadele verdi

AK Parti Konya Milletvekili Dr. Abdullah Ağralı, “Bu süreçte gerek hastane yöneticilerimize gerekse de doktor ve sağlık personelimize minnettarız. Gece gündüz demeden büyük bir mücadeleyle çalışıyorlar” dedi.

Konya’da vaka sayısı artıyor. Hastanelerde ciddi yığılmalar yaşanıyor. Bu süreçte gerek hastane yöneticileri gerekse de sağlık çalışanları çok büyük fedakârlıklar içinde çalışmalarını yürütüyor. İşlerin yürütülmesiyle alakalı bazı aksaklıklar yaşansa da, çoğu vatandaş doktorların ve sağlık çalışanlarının mücadelesini takdir ediyor. Yetkililer tarafından ise vatandaşa sürekli kurallara uyulması konusunda çağrılar yapılıyor.

VAKA SAYISI CİDDİ BOYUTLARDA!

Türkiye genelinde olduğu gibi Konya’da da vaka sayısının arttığına dikkat çeken AK Parti Konya Milletvekili Dr. Abdullah Ağralı, sözlerine “Hastane yöneticilerine ve sağlık çalışanlarına minnettarız” diyerek başladı. Hastanelerde yoğunlukların yaşandığını ifade eden Ağralı, “ Vaka sayısı ciddi boyutlarda. Sağlık kuruluşlarında ciddi yığılmalar var. Riskli vaka gurubunun sayısında da artışlar yaşanıyor. Alınacak küçük çaplı tedbirlerle bu iş kontrol altına alınabilir. Asıl risk, bu virüs yokmuş gibi davranmak. Çember daraldı, artık yakınlarımız da hasta oluyor. Kurallara riayet edilmeli. Kalabalık ortamlardan uzak kalmak gerekir. Mesafe önemli. Arada en az bir buçuk 2 metre olması gerekir. Çocuklar ve gençler de bu süreçte dikkatli olmalı. El temizliğine özen gösterilmeli. Temel kurallar artık hayat tarzı haline gelmeli” şeklinde konuştu.

“CANLA BAŞLA BİR MÜCADELE VAR”

Sağlıkçıların, meslek hayatlarının en yoğun günlerini yaşadığını vurgulayan Ağralı, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sağlık çalışanlarımızdan hastalık kapanlar var, hayatını kaybedenler var. Gerçekten hastane yöneticilerimiz, doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız kendi sağlıklarını bir kenara bıraktılar, var güçleriyle çabalıyorlar. Salgınla mücadelede sağlık çalışanlarımızın iyi motive edilmesi gerekir. İdarecilerin de çalışanları motive etmesi gerekir. Onlardan gelen taleplerin dikkate alınması gerekir. Bu işin gerçek kahramanları hastane personelleri, 112 çalışanları, hemşireler, yoğun bakımdaki arkadaşlar, doktorlar, hastane yöneticileridir. Konya’daki hastanelerin başhekimlerinin ve sağlık çalışanlarının hakkını teslim etmek gerekir. İlçeler için de aynı şeyi söylüyorum. Canla başla bir mücadele var. Hastanelerin yönetiminde, hasta naklinde ve diğer işleyişlerde bir sıkıntı yok. Tek mesele var. Bu dönemde kurumlar arası iletişim daha güçlü olabilir. Konya’nın buna uygun bir alt yapısı var.”

HASTANELERDE CİDDİ YOĞUNLUK OLDUĞU DOĞRU

Her insanın bir tahammül sınırının olduğunu aktaran Ağralı, son olarak şunları kaydetti: “Evet, bu süreçte emekliliğini isteyen, işten ayrılmak isteyen doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız da oldu. Bunların hepsi gecesini gündüzüne katarak çalışan sağlık çalışanları. Vatandaşın da kahramanlarımıza destek olması gerekir. Sürecin uzaması, sağlık çalışanlarımızı ciddi manada yıprattı. Vatandaş, kurallara uyarak, mesafeyi gözeterek, maske takarak hem kendine iyilik etmiş olur hem de sağlık çalışanlarının iş yükünün azalmasına olanak sağlar. Hastanelerde yoğunluk olduğu doğru ama tetkik ve tahlil konusunda bir sıkıntı yok. Şehir Hastanesi’nin açılması, şehri rahatlattı. Hastanede Covid tanısı için çadırlar kuruldu. Semt poliklinikleri harekete geçirildi. Vatandaşa mağduriyet yaşatmamak adına kararlar alınıyor. Bu ve benzeri kararların, çok daha hızlı alınması gerekiyor.”

EMRE ÖZGÜL

adsiz.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum