21. Mistik Müzik  Festivali başlıyor

21. Mistik Müzik Festivali başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkısıyla düzenlenecek 21. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali 21 Eylül’de kapılarını açıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, derin kültürel mirasa sahip bir şehir olduğunu vurgulayarak, bu mirası yaşatmak ve sonraki nesillere aktarmak amacıyla çalıştıklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kültür Yolu Festivalleri kapsamında düzenlenen Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali’nin bu amaca hizmet ettiğini kaydeden Başkan Altay, “Bu yıl 21’incisi sanatseverlerle buluşacak festivalde; konserlerden sergilere, söyleşilerden çocuk etkinliklerine kadar çok sayıda etkinlik yer alacak. Festivalin açılışı Cumartesi günü Mevlana Meydanı’nda saat 17.00’de ‘99 Neyzen 99 Semazen, Ru Be Ru Yüz Yüze Devran” ismiyle düzenlenecek konserle başlayacak. Bu yıl 10 ülkeden 40 sanatçıyı şehrimizde ağırlayacağımız festival kapsamında 21 ayrı konser programı gerçekleştirilecek. Her bir performans, ruhumuzu besleyen, kalplerimizi bir araya getiren mistik melodilerle dolacak. Dünya halklarının geleneksel mistik müziklerini sergileyeceği festivalimizin ücretsiz ve halka açık konserleri Mevlana Meydanı’nda olacak. Bu vesileyle Konya’dan ve Konya dışından tüm vatandaşlarımızı hem şehrimizin güzelliklerini yakından görmeye hem de Mistik Müzik Festivali’ne davet ediyorum. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KONYA’DA 30 EYÜL’E KADAR MİSTİK MÜZİK RÜZGARI ESECEK

21-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 21. Uluslararası Konya Müzik Festivali kapsamında Selçuklu Kongre Merkezi’nde; 21 Eylül Cumartesi günü Miralem Miralemov, 22 Eylül Pazar günü Balkan İlahileri, 23 Eylül Pazartesi günü Al Firdaus Ensemble İspanya, 24 Eylül Salı günü Dünyadan Kadim Sesler Kongo-Japonya, 25 Eylül Çarşamba günü Devran, Kıyam, Kuud İstanbul Meydan Meşkleri Topluluğu, 26 Eylül Perşembe günü Sanam Marvi Pakistan, 27 Eylül Cuma günü Hind Hamed Ürdün, 28 Eylül Cumartesi Sufi Müziği Topluluğu Fas, 29 Eylül Pazar Damir İmamoviç Bosna Hersek, 30 Eylül Pazar günü de İran’dan Şehzam Nazeri konserleri sanatseverlerle buluşacak.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum