Sağduyu çağrısı

Sağduyu çağrısı

Doç. Dr. Nezir Akyeşilmen, "IŞİD kanlı bir saldırı gerçekleştirdi. Bu kabul edilemez. Saldırıya verilecek en güzel cevap küresel barış mesajları vermek. Kanı kanla temizlemek olmaz. İntikam yeminleri fayda sağlamaz" dedi

Ekim ayında 102 kişinin hayatını kaybettiği Ankara saldırısını gerçekleştiren terör örgütü IŞİD, bu kez de Avrupa'nın göbeğinde kanlı bir saldırı gerçekleştirdi. Fransa'nın başkenti Paris'te haftasonu 40 dakika içinde IŞİD elamanları tarafından altı ayrı noktaya düzenlenen silahlı ve bombalı saldırılarda resmi açıklamalara göre 129 kişi hayatını kaybetti. 99'u ağır 352 kişinin yaralandığını saldırıları, terör örgütü IŞİD üstlendi. Patlama nedeniyle ülkede olağanüstü hal ilan edildi. Ülkeye giriş ve çıkışlar durduruldu. Patlama terör sorununu yeniden gündeme getirdi. Saldırı İslamafobi'nin de yeniden artmasına neden oldu.

KANI KANLA TEMİZLEMEK OLMAZ

Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nezir Akyeşilmen, Paris'teki kanlı saldırının hedefinin bir medeniyetler çatışması çıkarmak olduğunu belirterek, barış mesajlarına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Akyeşilmen, "Geçen ay Türkiye'nin başkenti Ankara'da kanlı bir saldırı gerçekleştiren IŞİD, bu kez de Paris'te insanları öldürdü. IŞİD, İslam'a büyük zarar veriyor. Şiddet üzerinden hareket ediyor. Farklı coğrafyalarda ve ülkelerde insan öldürüyor. Medeniyetler Çatışması tezi yıllar önce ortaya atıldı. Örgütün hedefi de Doğu ile Batı arasında bir çatışma çıkarmak. Kaos çıkarmak istiyor. IŞİD, Suriye ve diğer yerlerde alan kaybediyor, kayıplar veriyor. Uluslararası güçler IŞİD'e büyük zarar verdi. Örgüt de  bu gibi saldırılarla kendisine daha fazla insan kaynağı sağlamak istiyor. Muhalifleri saflarında toplamak istiyor galiba" sözlerini kullandı.

BARIŞ MESAJLARINA İHTİYAÇ VAR

Patlama G-20'nin gündemini değiştirdiğini de belirten Akyeşilmen, "Gündem mülteci krizi olacaktı. Şimdi terör oldu. Fransa'da patlamanın ardından hemen mülteci kamplarını yaktılar. Bu kabul edilemez. Bu saldırıya verilecek en güzel cevap küresel barış mesajları vermek. Kanı kanla temizlemek olmaz. İntikam yeminleri fayda sağlamaz. Türkiye de küresel barışa katkı sağlayacak adımlar atmalı. Suç şebekesi dünyaya yayılmış. Her yerde elemanları var. Kan üzerinden bir politika yürütürseniz IŞİD'ten farkınız kalmaz. Bir de Ortadoğu'da her gün 100'den fazla kişi hayatını kaybediyor. Bu ölümlerin durması için bütün ülkeler ortak hareket etmeli" açıklamasında bulundu. Saldırının İslamofobiyi tetiklediğini de sözlerine ekleyen Akyeşilmen, Avrupa'da insanların İslam'a karşı tavır alacağını da kaydetti.

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.