Sabahat Tuncel: Kaçırılan İşçiler İçin Ailelerden 5 Milyon Dolar İsteniyor

Sabahat Tuncel: Kaçırılan İşçiler İçin Ailelerden 5 Milyon Dolar İsteniyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, kaçırılan işçilerle ilgili olarak, “Sabah itibarı ile ailelerle görüştük. Aileleri ile bir irtibatları var. Onlara şöyle söylenmiş; 5 milyon dolar gibi bir paradan bahsediliyor....

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, kaçırılan işçilerle ilgili olarak, “Sabah itibarı ile ailelerle görüştük. Aileleri ile bir irtibatları var. Onlara şöyle söylenmiş; 5 milyon dolar gibi bir paradan bahsediliyor. Bu insanlar bu rehineler konusunda para istiyorlar.” bilgisini verdi.

HDP Eş genel başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, HDP Ankara İl Başkanlığı’nda, 22 Haziran’da yapılacak kongreye ilişkin basın toplantısı düzenledi. İkili toplantı sonrası basın mensuplarının sorularına da cevap verdi. Musul’da Türkiye Başkonsolosluğu’nun işgali ve kaçırılan işçilerle ilgili konuyu kaygı ile takip ettiklerini belirten Tuncel, “Özellikle orada TIR şoförlerinin bırakılmıyor olması ciddi bir kriz. Aileleri bu sabah bize ulaştı. Biz şirket sahiplerinden birisi ile de bir görüşme yaptık. Kendileri irtibatta olduklarını ifade ettiler. Şu anda 32 yurttaşımız IŞİD militanlarının elinde, Musul Konsolosluğu rehineleri dışında bir de işçiler rehine. Bize verilen bilgiye göre, 2 günlük süre vermişler, para karşılığında rehineleri serbest bırakacaklarına dair. Onların da büyük bir tedirginlik içerisinde olduğunu görüyoruz.” dedi.

“PARA İSTİYORLAR”

“Şoförlerin bırakılması için fidye istendiğini söylediniz. Rakam var mı? Nerede tutulduklarına dair bilgi var mı?” sorusuna ise Tuncel, “Sabah itibarı ile ailelerle görüştük. Aileleri ile bir irtibatları var. Onlara şöyle söylenmiş; 5 milyon dolar gibi bir paradan bahsediliyor. Bu insanlar bu rehinelerin konusunda para istiyorlar. Ailelere şöyle denilmiş, ‘iki gün süre veriyoruz. İki günlük süre içerisinde verilirse bırakacağız.’ Dışişleri Bakanlığı’nın bu konuda bilgisi var. Umarız bir an önce çözülür.” cevabını verdi.

“ANCAK BİR ASKERİ OPSİYONDAN DA SÖZ ETMEDİLER”

“Dün size Musul Türkiye Başkonsolosluğu hakkında bilgilendirme yapıldı. Çözüm konusunda bir bilgilendirme oldu mu?” sorusuna ise Kürkçü şu cevabı verdi: “Bize konuyu nasıl halledeceklerine dair herhangi bir şey söylemediler. Ancak bir askeri opsiyondan da söz etmediler. Herhangi bir başka opsiyondan da söz etmediler.”

BAYRAK İNDİRME OLAYI

“Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı bayrak indirme olayında ihmali bulunduğu iddia edilen kamu görevlileri hakkında soruşturma başlattı. HDP ve BDP olarak kendi çatınızda bir araştırma yaptınız mı?” sorusuna ise Kürkçü, “Dün bize BDP gençliğinden bir bilgi intikal etti fakat bu somut değil benim için. Ancak onlar kendi araştırmalarını yaptıklarını bu fail olan gencin güvenlik güçleri ile irtibatlı bir genç olduğunu bildiklerini, yakında bunu ifşa edeceklerini söylediler. Ama hepsi bu kadar ama ben o bilginin nesnelliği konusunda yeteri kanıta sahip değilim. İkincisi o gencin kim olduğunu da bilmiyorum. Yakalanan kişi zaten bayrağı indirmekle suçlanmıyor, bayrağı indirene yardımcı olmakla suçlanıyor.” şeklinde cevap verdi.

Tuncel ise yine aynı soruya şu şekilde cevap verdi: “Gençlikte arkadaşlarımızın iddiası BDP ile kendi gençleri ile alakası olmadığını, bunu kesin bildiklerini, kaldı orada ciddi bir şaibe olduğunu ifade ediyorlar. Bir araştırma yaptıklarını ve bunu yakında kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade ettiler. Sadece söylenen şey ‘bizimle ilişkisi yok, tanımıyoruz, tanınan biri değil.’ Bir araştırma yapılıyor kendi içlerinde.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.