Saadet ve diğerleri var

Saadet ve diğerleri var

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, genel seçimlerine görünüşte 15 partinin, perde arkasında ise Saadet ve diğerleri olmak üzere sadece 2 partinin gireceğini söyledi

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, 12 Haziran Pazar günü yapılacak olan milletvekilliği genel seçimlerine görünüşte 15 partinin, perde arkasında ise Saadet ve diğerleri olmak üzere sadece 2 partinin gireceğini söyledi Saadet Partisi geleneği bozmayarak bu seçimlerde de son mitingini Konya’da yaptı. Hükümet Meydanı’nda yapılan coşkulu Yeniden Saadet Mitingi’ne binlerce Konyalı katıldı. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak miting alanına gelmeden önce alanı dolduran Konyalılar ‘Mücahit Erbakan,  Başbakan Kamalak’ sloganları attı. Miting alanının kalabalığı almaması üzerine Mevlana Caddesi trafiğe kapatıldı ve kalabalık Alaeddin Tepesi’ne doğru uzadı.
VEFA BORCUMUZU BİR DEFA DAHA HAYKIRIYORUZ
Mitingde ilk konuşmayı yapan Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Şen, mitingin neden yeniden Saadet mitingi olduğunu açıklayarak, “Yeniden Saadet Mitingi diyoruz, çünkü Milli Görüşün doğuş yeri, kalesi ve milli görüş hizmetlerinin başladığı yer Konya’dır ve bu destek 40 yıldır sürmektedir. Konya’mızın güzel insanları artık sağda solda dolaşmaktan bıktı ve artık yeniden Saadet diyor” ifadelerini kullandı. Miting meydanının adeta bir düğün evi gibi süslendiğini söyleyen Şen, “Buradan güzelliği haykırıyoruz. Halkımız üzerinde oynanan oyunları, halkımıza giydirilmeye çalışılan başka gömleklerin yanlışlığını haykırıyoruz. 12 Haziran seçimlerinde Konyalılar inşallah yeniden Saadet diyeceklerdir. Biz, gece gündüz bu hizmetin heyecanı ile çalışıyoruz. Bizler Konya’nın toprağından doğduk, havasıyla ve suyuyla beklendik. Konya’da büyüdük. Mevlana’nın felsefesi ile ruhumuzu besledik, Tahir hoca kulaklarımızı doldurdu. Bu nedenle Konya’ya vefa borcumuz, hizmet borcumuz var. Konya’yı ve Türkiye’yi seviyoruz, yanlış yerlere gitmemek için bu heyecanla çalışıyoruz. Rahmetli Erbakan Hocamız bize en büyük iyiliği yaptı bu hareketi Konya’da başlatarak. Bu hareketin içinde bulunan bizlere bir aşı yaptı. Bu aşı bize insanlığı, hayatta var oluş gayemizi, dünyada Müslüman ülkeler üzerinde oyunları öğretti. Bu aşı ile faiz belasının ne olduğunu öğrendik. Emeklerimizin nasıl faiz adı altında dış güçlere pompalandığını öğrendik. Bizler bu aşıdan aldığımız inançla hep birlikte meydanlarda bu haykırışları yapıyoruz. Bizler Konya’nın desteği ile Türkiye’ye belediye hizmetlerini, milli siyaseti, devletin imkanlarının dışarıdan içeriye nasıl çevrildiğini öğrettik. Bir anda iki üç kat zenginliğe halk nasıl ulaştırılmış onu gösterdik. Bu miting meydanında Konya halkına vefa borcumuzu bir defa daha haykırıyoruz” ifadelerini kullandı.
Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Şen’in yaptığı açış konuşmasının ardından Saadet Partisi Konya Milletvekili adayları Rauf Büyüktermiyeci, İbrahim Çelik, Hasan Hüseyin Uyar, Hatice Gerçeker, Ahmet Gönç, Hüseyin Akkaya, Mahmut Sami Büyükyılmaz, İsmail Aydilek, Şuayip Koçak, Ali Mücevher, Necati Eroğlu, Mustafa Derbentli, Tacettin Çetinkaya ve Mustafa Özkafa tanıtıldı.
MEYDANLAR MİLLİ GÖRÜŞ HAREKETİNİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ GÖSTERİYOR
Bu büyük insan seline bakıldığında Milli Görüş hareketinin ne kadar büyük bir hareket olduğunu gösterdiğini söyleyen Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı ve Konya Milletvekili Adayı Mustafa Özkafa ise, “Biz, herhangi bir parti değiliz, biz Milli Görüşüz. Öyle müstesna sözler ifade ettik ki, hiçbir hareket, hiçbir parti bunu yapamamıştır. Yaşanabilir bir Türkiye diyen sizsiniz, yeniden büyük Türkiye diyen sizsiniz, bunları kurduktan sonra asıl hedefimizin yeni bir dünya olduğunu haykıran yine sizsiniz. 1945’li yıllarda ikinci dünya harbinden sonra dünyayı şekillendirmek isteyenler Yalta’da bir araya gelerek bugünkü BM’yi kurdular. Bunların aldıkları kararlar, Amerika, Fransa, Rusya, İngiltere’den herhangi bir tanesi veto ederse proje tatbik edilemiyor. Erbakan Hocamız, ikinci Yalta’yı toplayarak yeni bir dünya düzenini kuracağız demişti. Bugün bu dünya nizamını kuranlar, Filistin’de, Libya’da insan haklarını ihlal ederek uçaklarla saldırıyorlar. Bunu önlemek için önce yaşanabilir bir Türkiye’yi sonra yeniden büyük Türkiye’yi kurmalıyız” ifadelerini kullandı. Sözlerinde AKP’yi sert bir şekilde eleştiren Özkafa, “Hububatın merkezi olan Konya’da Başbakan miting yapıyor ama hububat taban fiyatlarını dahi açıklayamıyor. Erbakan Hocamız iş Başbakan olduğunda ilk iş olarak pancar fiyatlarını sormuş, bugünkü parayla 4,5 kuruş cevabını almıştı. Hemen bir maliyet çıkardı ve 12 kuruşa çıkardı pancar fiyatlarını. Bugün ise üzerinden 15 yıl geçmiş olmasına rağmen pancarın fiyatı artmak yerine 11 kuruşa düştü” ifadelerini kullandı.
Son olarak kürsüye büyük bir coşkuyla Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak geldi. Başbakan Kamalak, işte Konya işte Saadet, Saadet gelecek yüzler gülecek, inadına Saadet, işte ordu işte komutan, geliyor geliyor Milli Görüş geliyor nidaları arasında kürsüye gelen Prof. Dr. Mustafa Kamalak, halkın yoğun ilgisi dolayısıyla uzun süre konuşamadı.
Merhum Erbakan hocamız 1969 yılında bağımsızlık hareketini Konya’dan başlatmıştı. O zaman yanına yaklaşan yaşlı bir amca söylediklerinin hepsinin doğru olduğu ama yalnız olduğunu söylemiş, bir çiçekle bahar gelir mi demişti. Erbakan Hocamız da, sen de haklısın amca ama unutma ki her bahar bir çiçekle başlar demişti. O bir çiçeğin 1974 yılında Başbakan yardımcısı olduğunu, Kıbrıs Barış Harekatı’nı gerçekleştirdiğini görüyoruz. Kur’an kurslarının önündeki bütün engelleri aştığını görüyoruz. Yine o bir çiçeğin 1996 yılında Başbakanlık koltuğuna oturarak millete yüzde 100’ü aşan zamlar verdiğini görüyoruz.
O bir çiçek rabbine kavuşurken, geride muazzam bir gençlik bırakmıştır. Sağlam bir teşkilat bırakmıştır. Bu muazzam teşkilata ve bu muhteşem gençliğe de iki hedef göstermiş, iki görev vermiştir. Bunlardan ilki yeniden Büyük Türkiye’yi kurmak, ikinci görevimiz ise İslam Birliği’ni kurmaktır. Saadet Partisi herhangi bir parti değildir, bir alternatif değildir. Hem Türkiye için hem İslam alemi hem de insanlık için tek çaredir.
‘PAZAR GÜNÜ SAADET PARTİSİYLE DİĞERLERİ YARIŞACAK’
Şu an mecliste 3 parti olduğunu fakat bunların ülkenin hiçbir problemine çözüm bulamadığını söyleyen Prof. Dr. Mustafa Kamalak, “Son on yıl içerisinde Türkiye’nin hangi problemi çözüm buldu. İşsizlik on yıl önce mi daha yoğundu şimdi mi daha yoğun. AKP iktidara geldiğinde işsizlik oranı yüzde 6 idi, şimdi ise yüzde yüz artarak 12 oldu. Hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız. Büyük bir aileyiz. Birbirimize kötü konuşamayız. Biz uyarı görevimizi yapıyoruz. Yapılan işlerin yanlış olduğunu rakamlara dayanarak ortaya koyuyoruz. Yüzde 6 ile alınan işsizlik on yılın sonunda yüzde yüz artmış. Bu işsizliğe bağlı olarak bir takım suçlar işlenmektedir. Terörü besleyen de işsizliktir. Görüyoruz ki bugün tutuk evlerindeki hükümlü ve tutuklu sayısı 115 bini aşmış. Mevcut iktidar iş başına geldiğinde kamu borcumuz 186 milyar dolardı, şimdi 500 milyar doları aştı. Esnafımız, emeklimiz, memurumuz gırtlağa kadar borçlandı. Onların da toplam borcu 186 milyardır. Aranızda borçsuz olanı var mı, hayır. Henüz doğmamış olan bebeler bile borçlandırılmıştır. O yüzden diyoruz ki bizim dışımızdaki partilerin ülkemizin sorunlarını çözmesi mümkün değildir. Tek çare milli görüştür, tek çare milli görüşün tek temsilcisi olan Saadet Partisi’dir” diye konuştu.  Görünüştü Pazar günü 15 parti seçime katılacak. Ama gerçekte inanç ve felsefe yönünden sadece iki parti meclise girecek. Bunlardan biri Saadet Partisi, ikincisi de diğerleridir. Bizim dışımızdaki bütün partiler batıcıdır Avrupa Birliği’nden yanadır. Biz ise İslam Birliği’nden yanayız. Eğer diğer bir partili kardeşim de çıkar, biz de Avrupa Birliği’ne karşıyız, biz de İslam Birliği taraftarıyız derse, biz o kardeşlerimize gönlümüzü açarız. Ama bunu diyemezler” dedi.
ALTIN NESİL PROGRAMI UYGULANACAK
İktidara geldiklerinde yapacakları projeleri de anlatan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, “Eğitimle ilgili olarak altın nesil programını ortaya koyacağız. Osmanlıca ilköğretim birinci sınıftan üniversite son sınıfa kadar zorunlu ders olarak okutulacak. Kur’an kursu yasağını kaldıracağız. Vicdanı olan herkese soruyorum, sizler dünyanın herhangi bir yerinde bir milletin kutsal kitabını sakıncalı gören bu yüzden de 12 yaşına kadar bunu öğrenmesini yasaklayan bir iktidar daha gördünüz mü? Bunun savunulacak bir tarafı yok. Bu yasağı sen koymadın ama sen sürdürüyorsun. Üçüncü olarak üniversite harçlarını kaldıracağız. Dördüncü olarak eğitim sistemi 4 artı 4 artı 3 olarak yeniden yapılandıracağız, temelinde ahlak ve maneviyat olacak. Sosyal politikanın bir gereği olarak her doğan çocuk sigortalı olarak dünyaya gelecek. Beşikten mezara kadar sağlık güvencesinden istifade edecek. Biz hayali projeler, çılgın projeler peşinde değiliz. Ne söyleyeceksek açık söylüyoruz. Başbakan çılgın projeden bahsediyor, diğer taraftan da bu dönem benim son dönemim diyor. Başbakan olabilmesi için 2015’te milletvekili adayı olması lazım. Bu olmayacağına göre 2023’e kadar daha 8 yıl var. Bu proje nasıl takip edilecek. Çelişki ortadadır” dedi.
İKİNCİ HEDEFİMİZ İSLAM BİRLİĞİ
Yaşanabilir bir Türkiye’yi kurduktan sonra İslam Birliği’ni kurmak için çalışacaklarını dile getiren Kamalak, “İnsanlık batıya teslim ediliyor. Batı gittiği her yere zulüm götürmektedir. İşte Filistin, işte Lübnan, işte Gazze. Şu an dünyanın neresinden bir çığlık yükseliyorsa, emin olun o Ayşelerin, Fatmaların feryadıdır. Nerede bir zulüm varsa orası İslam coğrafyasıdır. Biz bunları önlemek için D-8’leri kurduk. Haçlılar İslam diyarlarına saldırıyor. Sıra Türkiye’ye geldi. Osmanlıyı İsrail devletini kurmak için yıktılar. İsrail’i kurdular, şimdi büyük İsrail Devleti’ni kurmaya çalışıyorlar. İsrail’in inancına göre onların büyük devleti Türkiye toprakları üzerinde kurulacak. Afganistan, Irak yıllardır zulüm altında. Yine aynı batı Mekke’yi de vurursa ne yapacaksınız. Peygamber’imizin türbesinin de bulunduğu Medine’yi de vuracak olurlarsa ne yapacaksınız. Birinci Dünya Savaşı’nda aynı batı Medine’yi işgal etti. Biz tehlikeyi haber veriyoruz. Çare, İslam barış gücünü kurmak, İslam birliğini kurmaktır. Bunları sadece bizden duyarsınız, çünkü Milli Görüşçü olanlar biziz” diye konuştu.
Prof. Dr. Mustafa Kamalak, konuşmasının sonunda miting alanını dolduran partililerden Milli Görüş’ü desteklemeleri yönünde söz aldı. 


Mitingden Resimler için lütfen tıklayınız<<<<<<<
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.