Rusya’da Gençlik Festivalinde Dağıtılan Aşure Büyük İlgi Gördü

Rusya’da Gençlik Festivalinde Dağıtılan Aşure Büyük İlgi Gördü

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen Uluslararası Üretici Gençler Festivali’nde St. Petersburg Rus-Türk Kültür Merkezi tarafından aşure dağıtıldı. Aşurenin damak tadı Rus katılımcılardan tam not aldı. Şehirde bulunan Dom...

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen Uluslararası Üretici Gençler Festivali’nde St. Petersburg Rus-Türk Kültür Merkezi tarafından aşure dağıtıldı. Aşurenin damak tadı Rus katılımcılardan tam not aldı.

Şehirde bulunan Dom Maladoj'de (Gençlik Evi) bu yıl 4. kez düzenlenen festivale Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Litvanya, Japonya ve Çin’den temsilciler yer aldı. St. Petersburg Rus-Türk Kültür Merkezi’nin destekçileri arasında yer aldığı festival renkli görüntülere sahne oldu.

Festival için özel olarak kurulan Türkiye masasında ziyaretçiler ebru sanatını icra etme imkanı bulurken, kaligrafi sanatçıları katılımcıların isimlerini kağıda özenle işledi. Organizasyonda özellikle minik çocukların ellerine kına yaktırmak için heyecan içinde sırada bekledikleri gözlerden kaçmadı.

Festivalde en çok ilgiyi ise aşure dağıtılan masa çekti. Ruslar için özel olarak hazırlanan yaklaşık 200 adet aşure dakikalar içinde tükendi. Katılımcılar içinde dans öğretmenliği yaptığını ifade eden Olya Ruskih, aşureyi ilk kez tattığını söyledi. Aşurenin tadının sıra dışı olduğunu ifade eden Ruskih, yediği tatlıyı oldukça beğendiğini ifade etti. Sanatçı Larisa Diçenka ise, “Doğu tatlılarına benziyor” dediği aşure için “Tadı mükemmel.” ifadesini kullandı.

Festivale katılan ülkeler, organizasyon çerçevesinde kendi ülkelerine ait geleneksel kıyafetlerini tanıttı. Ayrıca katılımcı devletlerin sergiledikleri halk oyunları da izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.

Festivalle ilgili Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Dom Molodoj Organizatörü Yuliya Çerkasova, programın temel amacını “farklı ülkelerden gençlerin bir araya gelmeleri, birbirlerinin kültürlerini tanımaları” olarak açıkladı. Çerkasova, “Çünkü birlikte yeyip içen, birlikte sanat icra eden kişiler birbirlerine düşman olamaz.” dedi. Çerkasova ayrıca, festivalde dağıtılan aşureden tatma imkanı bulduğunu ve tadını oldukça lezzetli bulduğunu ifade etti.

Festival, yapılan kapanış konuşmalarının ardından sona erdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.