"Rusya’da Başarılı Olmak İçin Yatırım Şart"

"Rusya’da Başarılı Olmak İçin Yatırım Şart"

Moskova’da Expocenter’de WorldFood uluslararası fuarına katılan Uludağ İhracatçılar Birliği (UİB) Yönetim Kurulu üyeleri, Moskova’da faaliyet gösteren Rus-Türk İşadamları Birliği’ni (RTİB) ziyaret ederek iş yapma olanaklarını araştırdı.

Moskova’da Expocenter’de WorldFood uluslararası fuarına katılan Uludağ İhracatçılar Birliği (UİB) Yönetim Kurulu üyeleri, Moskova’da faaliyet gösteren Rus-Türk İşadamları Birliği’ni (RTİB) ziyaret ederek iş yapma olanaklarını araştırdı. İş adamları, Rusya pazarında başarılı olabilmek için artık yatırım yapmanın zorunlu olduğuna dikkat çekti.

RTİB Genel Merkezi’nde düzenlenen görüşmede RTİB Başkanı Naki Karaaslan, RTİB Yönetim Kurulu üyeleri, UİB’e bağlı Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gençoğlu ve 5 Bursalı iş adamı hazır bulundu. Meyve sebze ve dondurulmuş gıda ürünleri başta olmak üzere bölge ürünlerinin Rusya’ya ihracatı konusunda Moskova’da araştırma yaptıklarını anlatan Gençoğlu, “Buraya yerleşmiş Türk iş dünyası temsilcileri ve sivil toplum örgütleriyle görüşme yaparak detayları inceliyoruz.” dedi.

RTİB Başkanı Karaaslan, “Rusya’ya yönelik araştırma geziniz doğru bir zamanda. Biz Türk ihracatçıları Rusya pazarında arzu edilecek yerde değiliz. Rusya ile ihracatta açığımız var. Bunu çözmemiz lazım. Sizin güzel ürünler ve olanaklarınız var, biz de sizin için burada her türlü destek ve yardıma hazırız.” dedi.

Gençoğlu, “Rusya pazarına bölgemize ait zengin ürünlerimizi ihraç etmeye hazırız. Salça, dondurulmuş gıda, meyve suları ve başka ürünler. Güzel bir çalışma ve araştırma yapmadan bu adımı atmak doğru olmaz. Bunun için kapınızı çaldık.” şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan Ekovita firmasının sahibi Seçkin Kazancı, Rusya’da hala fırsatlar olduğuna işaret ederek, “Ama burada para kazanıp buraya yatırmak da çok önemli. Daha önce güzel işler yapan bazı markalarmız yatırım yapmadıkları için başarılı olamadı. Çoğu firmamız burada bu yüzden kepenk kapattı.” dedi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.