Rusya, Polonyalı Diplomatları Sınır Dışı Etti

Rusya, Polonyalı Diplomatları Sınır Dışı Etti

Rusya, Polonya’nın Rus diplomatları sınır dışı etmesine karşılık olarak, Moskova’da görev yapan Polonyalı diplomatları sınır dışı etti.Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Polonya’nın Rus diplomatları sınır...

Rusya, Polonya’nın Rus diplomatları sınır dışı etmesine karşılık olarak, Moskova’da görev yapan Polonyalı diplomatları sınır dışı etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Polonya’nın Rus diplomatları sınır dışı etmesine karşılık olarak, görevleri ile uyumlu olmayan faaliyetler yürüten Polonyalı bir kaç diplomatın sınır dışı edildiği ifade edildi.

Polonya daha önce görev dışı faaliyette bulundukları gerekçesi ile Rus diplomatları sınır dışı etmişti.

Polonyalı yetkililerin kayda değer bir dayanak olmadan dostça olmayan bir adım attığı eleştirisi getiren Rusya Dışişleri Bakanlığı, “Buna karşılık Rusya da eşdeğer adım attı. Polonyalı diplomatlar görev dışı faaliyetleri nedeni ile Rusya’yı terk etmiştir…” denildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı kaç Polonyalı diplomatın sınırdışı edildiği konusunda herhangi bir bilgi vermedi.

Ukrayna krizi neden ile Rusya ve AB ülkeleri arasında ilişkiler gergin. Geçen ay Moskova adına casusluk yaptıkları gerekçesi ile iki kişi Polonya’da yakalanmıştı. Tutuklananlardan birinin Rusya Savunma Bakanlığı çalışanı olduğu, NATO ve Polonya ordusuna ait bilgilerin üzeirnde bulunduğu iddia edildmişti.

Rusya geçen hafta da Letonya eski milletvekili Aleksejs Holostovs’u casusluk gerekçesi ile sınırdışı ederken, Estonya polis memurunu da benzer gerekçe ile Eylül ayından bu yana tutuklu bulunduruyor. Rusya istihbaratı FSB, Pskov bölgesinde 44 yaşındaki Eston Kohver’i yakaladıklarını açıkladı. Kohver’in üzerinde gizli kayıt teknolojileri, silah ve 5 bin Euro bulunmuştu. Rus makamlarına göre Kohver Rusya’ya karşı casusluk yapıyordu. Estonya makamları ise Kohver’in Talin’den kaçırılırak Rusya’ya götürüldüğünü savunuyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.