Rusya Merkez Bankası: Mali Yapımız Hiç Olmadığı Kadar Güçlü

Rusya Merkez Bankası: Mali Yapımız Hiç Olmadığı Kadar Güçlü

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, mali yapının bugüne kadar en güçlü konumda olduğunu, petrol fiyatlarında yaşanacak dalgalanmalara hazırlandıklarını söyledi.Rusya’da mali yapının istikrarlı olduğunu ve bankacılık sektörünün...

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, mali yapının bugüne kadar en güçlü konumda olduğunu, petrol fiyatlarında yaşanacak dalgalanmalara hazırlandıklarını söyledi.

Rusya’da mali yapının istikrarlı olduğunu ve bankacılık sektörünün normal olarak fonksiyonlarını yerine getirdiğini ifade eden Nabiullina, “Mali yapımız önceki yıllara göre daha istikrarlı. Petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar ve diğer faktörlere karşı daha hazırlıklıyız.” dedi.

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma’da mali sektörde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Rusya Merkez Bankası Başkanı, “Rublede önemli değişimler oldu. Bankacılık sistemi serbest dalgalanmaya alışıyor. Hükümetin rubleye desteği daha az olacak.” ifadelerini kullandı.

Petrol fiyatların düşmesi ve Ukrayna krizi nedeni ile dolar 47 rubleye kadar yükseldi. Yıl sonu enflasyon rakamları da yüzde 6 olan beklentinin çok üzerinde olacak. Rusya Maliye Bakanı’na göre yıl sonu enflasyon yüzde 9, 2015’in ilk çeyreğinde ise yüzde 10’u bulacak.

Mevcut şartlarda yabancı döviz piyasalarının kontrolünün imkansız olduğuna değinen Nabiullina, “Rusya ekonomisinin petrolü bağımlı olduğu bu dönemde yabancı döviz piyasalarının kontrolü zor…” değerlendirmesinde bulundu. Rusya Merkez Bankası Başkanına göre küresel faktörlerle mücadele etmek mümkün değil.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.