Rusya Halep'e saldırdı: 8'i öğrenci, 17 kişi öldü

Rusya Halep'e saldırdı: 8'i öğrenci, 17 kişi öldü

Halep'te Rus jetleri okula saldırdı: 8'i öğrenci 17 kişi öldü, 35 kişi yaralandı.

DAEŞ'le mücadele gerekçesiyle Suriye'de operasyonlar yapan ancak Esad muhaliflerini vuran Rusya, jetlerle Halep'te bir okulu vurdu: 8 öğrenci, 17 kişi öldü. Hayatını kaybedenlerin sayısının çoğalmasından endişe ediliyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor.

35 KİŞİ YARALANDI

Suriye'de Rus savaş uçaklarının, Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Sukeri ile Amiriye mahallesine düzenlediği saldırılarda 17 kişinin hayatını kaybettiği, 35 kişinin yaralandığı bildirildi.

ENKAZ ALTINDAKİLER ÇIKARILIYOR

Hava saldırısının yapıldığı bölgede sivil savunma ekiplerinin enkaz altında ölü ve yaralı çıkartığını aktaran yetkililer, yaralıların ambulanslarla bölgedeki sahra hastanelerine kaldırıldığını ifade etti.

YERLEŞİM YERLERİ YIKILDI

Rus bombardımanında Amiriye'de bir cami ile çok sayıda yerleşim yerinin yıkıldığı ve hasar gördüğü kaydedildi. Rusya Savunma Bakanlığı, 30 Eylül'de Suriye topraklarındaki terör örgütü DAEŞ hedeflerine yönelik hava operasyonları başlattığını duyurmuştu ancak Rus uçakları daha çok Humus, Hama, İdlib ve Halep'te ılımlı muhaliflere ait karargah ve eğitim kamplarıyla sivil yerleşim yerlerini hedef alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.