Rusya 2018 Dünya Kupası İçin 16 Milyar Dolar Harcayacak

Rusya 2018 Dünya Kupası İçin 16 Milyar Dolar Harcayacak

Rusya, ekonomide yaşanan sorunlar ve doların hızlı yükselişine rağmen 2018 Dünya Kupası için harcamalarına devam edecek.Itar-Tass haber ajansına konuşan Rusya Dünya Kupası Hazırlık Komitesi Başkanı Aleksey Sorokin, 664 milyar rublelik (16...

Rusya, ekonomide yaşanan sorunlar ve doların hızlı yükselişine rağmen 2018 Dünya Kupası için harcamalarına devam edecek.

Itar-Tass haber ajansına konuşan Rusya Dünya Kupası Hazırlık Komitesi Başkanı Aleksey Sorokin, 664 milyar rublelik (16 milyar dolar) rakamda herhangi bir değişiklik planlamadıklarını söyledi.

Hükümetin hazırlık çalışmaları ile ilgili politika değişikliğine gittiğini ve yabancı malzemeler yerine yerli olanların tercih edileceğini kaydeden Sorokin, “Bazı alanlarda bütçede düzenlemeler gerekli. Bazen stadyumlara geldiğimizde ithal edilmeyen ürün bulamıyoruz. Burada bir denge oluşması gerekiyor.” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 2010’da, karşılaşmaların Rusya’da yapılmasına karar verilmesinin ardından yaptığı açıklamada belirttiği 10 milyar dolarlık bütçe ise iki katına yakın aşılmış olacak.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Rusya’da 2018 Dünya Kupası’nın oynanacağı kent sayısının 11’den 9’a, stadyum sayısının ise 12’den 10’a indirilmesini istiyor. Rusya ise ülke geneline yayarak karşılaşmaların turizm ve ülke ekonomisine katkı sağlamasını planlıyor. Rus uzmanlara göre karşılaşmalar için yapılacak harcamalardan fazlası ülke ekonomisine katkı olarak dönecek.

2018 Dünya Kupası’na Moskova, St. Petersburg, Samara, Saransk, Rostov, Soçi, Kazan, Kaliningrad, Volgograd, Nijniy Novgorod ve Yekaterinburg şehirleri ev sahipliği yapacak. Yarı final maçları Moskova ve Petersburg’da; final maçı ise yine Moskova’da oynanacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.