Rüşvet Alırken Görüntülenen Polis Açığa Alındı

Rüşvet Alırken Görüntülenen Polis Açığa Alındı

Bulgaristan'da rüşvet alırken görüntülenen trafik polisi tespit edilerek açığa alındı.Soruşturma kapsamında ifade vermesi için karakola çağrılan trafik polisinin, yerel medyaya göre geçmiş tarihle dün emekliye ayrılma dilekçesi verdiği...

Bulgaristan'da rüşvet alırken görüntülenen trafik polisi tespit edilerek açığa alındı.

Soruşturma kapsamında ifade vermesi için karakola çağrılan trafik polisinin, yerel medyaya göre geçmiş tarihle dün emekliye ayrılma dilekçesi verdiği duyuruldu.

Öte yandan bugünkü Bakanlar Kurulu'nda Başbakan Boyko Borisov, trafik polisi dairesinde rüşvet olaylarının sonlandırılması için acil önlemlerin alınmasını istedi.

Başbakan, "Bir görevlinin 'kahve parası, sigara parası veya hadi ısmarla bir şeyler...' laflarından daha kötü bir izlenin ne olabilir ki. Bu görevliler davranışlarıyla devletin itibarını sarsıyorlar." dedi.

Borisov, yanındaki içişleri bakanına dönerek araç kontrollerinin, kamera eşliğinde yapılmasını teklif etti.

Halkın da rüşvete karşı aktif rol almasını isteyen Borisov, '"Gerekirse facebook'ta bir sayfa açılsın. Aracı 'polis operasyonu yapılıyor' sözleriyle durdurulan herkes daha sonra hangi saatte durdurulduğunu yazsın. Madem toplum bundan muzdarip, herkesi göreve çağıracağız. Ne yaparsak yapalım, bu olayı (yolsuzluğu) önleyemezsek toplum katında hiçbir şey yapmamış sayılırız." sözlerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.