Ruslar, Torku Arena'ya hayran kaldı

Ruslar, Torku Arena'ya hayran kaldı

Halen Rusya'da yaşayan ve menejerlik yapan Konyaspor'un eski futbolcularından Nurhan Yıldız, Türkiye-Hollanda maçının büyük yankı uyandırdığını, özellikle Rus spikerin Konya'yı, Torku Arena'yı ve taraftarları öve öve biteremediğini söyledi

A Milli takımımızın Letonya ve Hollanda ile şehrimizde oynadığı maçlar Dünya televizyonlarından naklen yayınlanırken, Rusya'nın bir numaralı ve en çok izlenen devlet kanalı Perviy TV'de yayınlandı. Yaklaşık 2 saatlik bir yayın yapan Rus televizyonu, maç önü ve maç sonu yayın yaparak özellikle Türkiye-Hollanda maçında Konya'dan, Torku Arena ve taraftarlardan övgüyle bahsetti. 

Halen Rusya'da yaşayan ve menejerlik yapan Konyaspor'un eski futbolcularından Nurhan Yıldız, Türkiye-Hollanda maçının büyük yankı uyandırdığını, özellikle Rus spikerin Konya'yı, Torku Arena'yı ve taraftarları öve öve biteremediğini belirterek, Konya'nın inanılmaz bir tanıtımının gerçekleştiğinin altını çizdi.  Nurhan Yıldız şunları söyledi:

“Türkiye-Hollanda maçını Rusya'nın bir numaralı  kanalı, yani devlet kanalı ve en çok izlenen kanalı naklen yayınladı.  Rusya Perviy Spor kanalı. Maç boyuncu Konya'dan bahsettiler. Şehirden bahsettiler. Konya'nın tarihinden bahsettiler. Konya'nın  Selçuklu imparatorluğuna başkentlik yaptığından tutun, Mevlana'ya kadar herşeyden sözettiler. Konya'yla ilgili herşeyi Rus televizyonunun spikeri anlattı. Özellikle Torku Arena'dan ve seyirciden övgüyle bahsettiler. Rusya'da yaşayan ve Konyaspor'da top oynayan bir insan olarak inanılmaz duygulandım, gözlerim doldu. İçimden dedim ki 'şimdi Konya'da olmak vardı, Konyaspor'da oynamak lazımdı' dedim. Maçı evde seyrettim. Rus spikerin söyledikleri beni inanılmaz duygulandırdı.  Rus spiker, 'Torku Arena için çok yeni bir stad, ama müthiş bir stad ve bu seyirci baskısı başka bir ülkede, başka bir şehirde ve başka hiçbir yerde yok' dedi. Stadın her yerinden görüntüler verirlerken de üzerine Konya'dan ve Konyaspor'dan bahsettiler.”

yeşil-beyazlı ekibin eski futbolcusu Nurhan Yıldız, Rus spikerin Konya dersini iyi çalıştığına tanık olduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Maçı anlatan Rus spiker, Konya'nın Türkiye'nin ortasında bir şehir olduğunu ve  nüfusunun 2 milyona yaklaştığını söyledi. Konya'nın büyük bir ova olduğunu ve buğday ambarı olduğunun altını çizdi.  Konya'nın Rusya'da ve dünya'nın bazı ülkelerinde çok kimsenin bilmediği bir şehir olduğunu, ancak Türkiye-Hollanda maçıyla daha çok tanındığını ve tanınacağını söyledi spiker.  Konyaspor'dan bahsederken Hlep'ten söz etti Rus spiker. Belaruslu oyuncunun Konyaspor'da futbol oynadığını söyledi.”

Rus spikerin maçı anlatırken, Konya'nın seyircisine ve stadına hayran kaldığını, defalarca 'müthiş bir seyirci, müthiş bir stad' diye tekrarladığını söyleyen Nurhan Yıldız, “Bence inanılmaz bir tanıtım oldu. Hangi ülkelerin televizyonları maçı naklen yayınladı bilmiyorum, ama Rusya'da Konya'nın, stadın ve seyircinin müthiş bir reklamı oldu, duyurusu yapıldı. Şuna inanın önümüzdeki yıllarda Rusya'dan insanlar Konya'ya maça gelirse kimse şaşırmaşın, çünkü stadı ve seyirciye hayran kaldılar. Çok güzel bir tanıtım oldu bana göre. Spikerin stadı 42 bin kişilik olduğunu söylemesi ve 42 bin seyircinin Türkiye'ye müthiş destek verdiğini anlatması beni de çok duygulandırdı” şeklinde konuştu.

RECEP ÇINAR merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.