Rusça En Çok Konuşulan 6’ıncı Dil

Rusça En Çok Konuşulan 6’ıncı Dil

Rusya Başbakan Yardımcısı Olga Golodets, Rusçanın dünyada en çok konuşulan 6’ıncı dil olduğunu açıkladı.Rusça Konseyi toplantısında konuşan Golodets, “Rusça yaygınlık açısından İngilizce, Çince, Hintçe, İspanyolca ve Arapçanın...

Rusya Başbakan Yardımcısı Olga Golodets, Rusçanın dünyada en çok konuşulan 6’ıncı dil olduğunu açıkladı.

Rusça Konseyi toplantısında konuşan Golodets, “Rusça yaygınlık açısından İngilizce, Çince, Hintçe, İspanyolca ve Arapçanın ardından 6’ıncı sırada yer alıyor. Dünya genelinde Rusça bilienlerin sayısı 260 milyona ulaştı…” dedi.

Yabancılar içinde Rusça öğretim açısından birinci sırada olduklarını ifade eden Golodets, “Rusça öğrenen yabancı sayısı yaklaşık 10,5 milyon. Bu başarıyı yeterli bulmuyoruz. Rusçaya olan talep her geçen gün artıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Dünyada İngilizce konuşanların sayısı 1,5 milyarı bulurken, Çince 1,4 milyar, Hindice 600 milyon, İspanyolca 600 milyon ve Arapça 350 milyon kişi tarafından konuşuluyor.

Puşkin Devlet Üniversitesi’nin açtığı Rusça Eğitim portalı ile ilgili de bilgi veren Başbakan Yardımcısı, yaklaşık 5 bin kişinin kayıt yaptırdığını, yıl sonuna kadar bu rakamın 100 bini bulmasını ümit ettiklerini söyledi.

Yeni açılan portal http://pushkininstitute.ru/ internet üzerinden uzaktan Rusça eğitimi, Rusça öğretmenlerine destek ve orta öğretimde öğrencilerin Rusçalarının gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.