Rus Vali Yardımcısı: Rusya’ya Yatırım Yapan Kazanacak

Rus Vali Yardımcısı: Rusya’ya Yatırım Yapan Kazanacak

Rusya’nın Penza Bölgesi’ni tanıtan Vali Birinci Yardımcısı Vladimir Volkov, Türk işadamlarına Rusya’da yatırım yapmalarını tavsiye etti.

Rusya’nın Penza Bölgesi’ni tanıtan Vali Birinci Yardımcısı Vladimir Volkov, Türk işadamlarına Rusya’da yatırım yapmalarını tavsiye etti. Volkov, “Rusya pazarına girenler ilerleyen dönemde risk ettiği yatırımının meyvesini toplayacaktır.” dedi.

Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Türk ve Rus işadamlarını İstanbul’da buluşturdu. İş görüşmesi toplantısında Türk girişimcilerine Rusya’nın Penza bölgesi tanıtıldı. Penza Valisi Birinci Yardımcısı Vladimir Volkov sunum yaparak yatırımcılara geniş çaplı bilgi verdi. Tanıtım programına Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Albina Rahimullina, TUSKON Rusya Temsilcisi Ali Tırnava, Güngören Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) Başkanı Mehmet Katar ve Türkiye ve Rusya’dan işadamları katıldı.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklamalarda bulunan Volkov tanınmayan bir bölgeye zaman ve paranın harcanmasının biraz korkuttuğunu söyledi. Ancak Türkiye ve Rusya’nın Asya ve Avrupa arasında bir geçiş bölgesi olduğunu belirten Volkov, “Yeni pazarlar oluşuyor. Yavaş yavaş yada hızlıca Rusya pazarına girenler ilerleyen dönemde risk ettiği yatırımının meyvesini toplayacaktır. Belki de diğer yatırımcıların hayal edemediği boyutlara ulaşacaktır. Biz ise Türkiyeli yatırımcıları kefil olduğumuz partnerlerimizle buluşturacağız.” diye konuştu.

GAZ VE PETROLÜMÜZ YOK AMA ÇOK FARKLI PAZAR SUNUYORUZ

Penza Bölgesi’nde doğal zenginliklerin olmadığını açıklayan Vali Yardımcısı, üreticiler için bunun bir avantaj olduğunu söyledi. Volkov, “Biz Rusya olarak yatırımcılara çok farklı yatırım alanları sunuyoruz. Yatırımcılar tarım, gıda, teknoloji, yol bakım, onarım ve yapımı gibi birçok alanda iş yapabilir.” dedi.

İnşaat malzemesi, ayçiçeği yağı ve mantar üretimi gibi sektörlerde yatırım yapılabileceğini vurgulayan Volkov, “Özellikle mobilya üretimi ve gıda alanına dikkat çekmek istiyorum, bu alanlar bölge ekonomimizin ana kalemlerinin başında geliyor.” şeklinde konuştu.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ HAZIRLANIYOR

Bölgede organize sanayi bölgelerin hazırlandığını hatırlatan Penza Vali Yardımcısı, “Örneğin biri ana yol üzerinde yer alıyor ve gelecek sene bahar aylarında alt yapı çalışmalarının ardından tam kullanıma hazır olacak.” Diye konuştu. Yatırımcılar için ek masraf çıkmayacağını ve zaman kaybetmeden hemen üretime geçebileceklerini söyleyen Volkov, “En azından Türkiye’deki sanayi bölgeleri kadar iyi yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

TUSKON ÖNEMLİ ROL OYNUYOR

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin başarısında aracı kuruluşların devreye girmesinin önemine değinen Volkov, “TUSKON bu konuda nasıl iş ve işbirliği kurulacağı konusunda bir örnek. TUSKON, Türkiye-Rusya ticaret ve işbirliklerin yükselmesinde önemli rol oynayacaktır diye düşünüyorum.” diye konuştu.

PENZA, RUSYA’NIN MOBİLYA BAŞKENTİ

Türk yatırımcılarıyla görüşmeler yapan Rus işadamı VladislavYalov, görüşmelerin ileriye dönük çok faydalı olacağını belirtti. Yalov, “Ben herkesi bölgemize davet ediyorum. Gelin, görün beraber ekonomimize nasıl katkı sağlayacağımızı ve ne yapabileceğimizi düşünelim.” dedi.

Bölgenin mobilya alanında büyük yatırımları olduğunu dile getiren Yalov, “Resmi olmasa da bizim bölgemiz Rusya’nın mobilya başkenti. Mobilyada aklınıza gelecek her şey her kalitede bizde bulabilirsiniz. Mobilya alanında ciddi hedeflere ulaşmış durumundayız. Gelin görüşelim başarılı işler yapabiliriz.” şeklinde konuştu.

Güngören Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) Başkanı Mehmet Katar, Penza Bölgesi’ni tanıtan Vali Birinci Yardımcısı Vladimir Volkov ve Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Albina Rahimullina’ya tablo hediye etti. Öte yandan Volkov ise Penza Bölgesi’nin armasını GÜSİAD Başkanı Mehmet Katar’a hediye etti.

Penza tanıtım toplantısı Türk-Rus işadamların karşılıklı görüşmeleri ile devam etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.