Rus Uzman,türkiye’nin Işid’le Mücadelede İkili Oynadığını İddia Etti

Rus Uzman,türkiye’nin Işid’le Mücadelede İkili Oynadığını İddia Etti

Rusya Ortadoğu Enstitüsü Başkanı Yevgeni Satanovski, Türkiye’nin IŞİD terör örgütüyle mücadelede ikili oynadığını iddia etti.Azeri basınına konuşan Satanovski, IŞİD’ın tüm bölge için tehlikeli olduğunu, özellikle Kafkasya bölgesinden...

Rusya Ortadoğu Enstitüsü Başkanı Yevgeni Satanovski, Türkiye’nin IŞİD terör örgütüyle mücadelede ikili oynadığını iddia etti.

Azeri basınına konuşan Satanovski, IŞİD’ın tüm bölge için tehlikeli olduğunu, özellikle Kafkasya bölgesinden giden militanların kendi vatanlarına döndüklerinde terör eylemlerine karışacaklarını illeri sürdü.

İran’ın Şii anlayışı bağlamında IŞİD’le mücadele ettiğini savunan Rus uzman, “Türkiye PKK’yı zayıflatmak için IŞİD ve Suriyeli Kürtler arasında çatışma oluşturmaya çalışıyor. Türk istihbarat güçlerinin IŞİD’la ilişkisi var. Bu sayede Türkler Musul’da esir alınan Türk diplomatları kurtarmayı başardı.” iddiasında bulundu.

Suriye lideri Beşşar Esed’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en büyük düşmanı olduğunu öne süren Satanovski, “Erdoğan eskisi gibi Suriye’deki iç savaşta Esed’in karşıtlarıyla irtibat içinde. Bu da Türk yönetimini, IŞİD’le mücadelede ikili oynamaya zorluyor. Aynı zamanda Türkler IŞİD’le savaşan ya da savaşmış gibi gösteren Batı koalisyonunu formalite olarak destekliyor.” suçlamasında bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.