Rus Ordusu Kimyasal Saldırılara Karşı Hazırlık Yapacak

Rus Ordusu Kimyasal Saldırılara Karşı Hazırlık Yapacak

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ortadoğu bölgesinde yaşanan gelişmelerin kimyasal ve biyolojik silah kullanılması tehlikesini artırdığını ve karşı saldırılara yönelik hazırlık yapılması gerektiğini söyledi.Moskova’da Savunma Bakanlığı...

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ortadoğu bölgesinde yaşanan gelişmelerin kimyasal ve biyolojik silah kullanılması tehlikesini artırdığını ve karşı saldırılara yönelik hazırlık yapılması gerektiğini söyledi.

Moskova’da Savunma Bakanlığı toplantısında konuşan Şoygu, “Günümüz koşullarında kimyasal ve biyolojik silahların kullanılmasına ilişkin tehlike aynen devam ediyor. Ortadoğu bölgesinde yaşanan son gelişmeler bunu ortaya koyuyor.” uyarısında bulundu.

Şoygu Savunma Bakanlığı bütçesinde harcamaları sıkı şekilde kontrol edeceklerine de ifade etti. Bakan Şoygu, “Konuyu haftalık toplantılarda masaya yatırcağız.” dedi.

Rusya Savunma Bakanı Şoygu iki gün önce de kimyasal ve biyolojik silahlara karşı korunmak için düzenlenen tatbikata katılmıştı.

UZAY SAVUNMA SİSTEMİ KURULUYOR

Birleşik uzay savunma sistemi kuracaklarını da duyuran Bakan, “Bu sistem Sovyet döneminde hazırlanan füze saldırısıyla ilgili uyarı sisteminin yerine geçecek. Netice itibariyle uluslar arası sular ve diğer deneme yapan ülke toprakları dahil bölgelerden fırlatılan çeşitli balistik füzeleri tespit edebiliriz. Bu sisteme yeni uzay araç ve teknolojileri de ilave edilecek.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.