Rus Hackerlerin Son Bir Yıllık Kazançları 2,5 Milyar Dolar

Rus Hackerlerin Son Bir Yıllık Kazançları 2,5 Milyar Dolar

Rus hackerlerin son bir yıl içerisinde Rusya bankalarına ve şirketlerine yaptıkları saldırılar sonucu 2,5 milyar dolar gelir elde ettikleri açıklandı. Siber korsanlar en büyük vurgunları ise telefon ve tabletler aracılığıyla gerçekleştiriyor.Rusya’nın...

Rus hackerlerin son bir yıl içerisinde Rusya bankalarına ve şirketlerine yaptıkları saldırılar sonucu 2,5 milyar dolar gelir elde ettikleri açıklandı. Siber korsanlar en büyük vurgunları ise telefon ve tabletler aracılığıyla gerçekleştiriyor.

Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen “İleri teknoloji alanındaki suç pazarı. Durum ve Yönelimler 2014” konferansında konuşan Group-IB şirketi analiz bölümü yöneticisi Dimitri Volkov, bir yıl içerisinde Rus bankalarının yüzde 4’ünün hacker saldırılarına maruz kaldığını söyledi.

Konferansta son dönemdeki sanal hırsızlıklarla ilgili bilgi veren şirket uzmanları, hackerlerin internet bankacılığı, para transferi ve sanal para dolandırıcılığı yoluyla 426 milyon dolar kazandığı bilgisini paylaştı.

Uzmanlar göre sanal korsanlar Kredi kartı dolandırıcılığı yöntemiyle 620 milyon dolar, sahte programlar ve işletim sistemleri aracılığıyla 841 milyon dolar, DDoS ataklarıyla 113 milyon dolar ve diğer yöntemlerle ise yaklaşık 554 milyon dolar değerinde kazanç elde etti.

Group-IB uzmanları ayrıca, son dönemde hackerlerin gruplaşarak banka ve finans sektörünü tehdit ettiklerine dikkat çekti. Şirkete göre geçtiğimiz yıl bu alandaki şirketlere saldırmak için kurulduğu tespit edilen 8 hacker grubu kayıtlara geçti.

“WİNDOWS’U BEDAVA İNDİR” TEHLİKESİ

Konferansta konuşan Rusya Microsoft siber güvenlik alanı yöneticisi Dimitri Beresnev, Rus kullanıcılara yönelik her gün yaklaşık 5 milyon siber saldırı düzenlendiğini söyledi. Beresnev, “Mesela internette arama motoruna “Windows’u bedava indir” yazdınız. 100 sonuçtan 92’sinde paranızı kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyasınız.” dedi.

ANDROİD’TEKİ BÜYÜK TEHLİKE

Amerikan teknoloji şirketi EMC temsilcileri, son dönemde telefon programlarının korsanların en popüler hırsızlık yöntemi haline geldiğini belirtiyor. Korsanlar tarafından bu amaçla üretilen 1,4 milyon telefon programı bulunduğunu ifade eden şirket temsilcileri, bu sayının yaklaşık 1 milyonunun geçtiğimiz yıl ortaya çıkarıldığı bilgisini verdi. Uzmanlar ayrıca, bu programların büyük bir kısmının kullanıcılar arasında rağbet gören cep uygulamaları olduğunun altını çizdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.