Rum Sözcüsü: Müzakerelerin Yeniden Başlaması Zor

Rum Sözcüsü: Müzakerelerin Yeniden Başlaması Zor

Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Türkiye’nin, yayımladığı seyrü sefer haritası Navtex’in sona eriş tarihi olan 30 Aralık’a kadar Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini sürdürmesi halinde, Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlamasının...

Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Türkiye’nin, yayımladığı seyrü sefer haritası Navtex’in sona eriş tarihi olan 30 Aralık’a kadar Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini sürdürmesi halinde, Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlamasının uzak ihtimal olacağını söyledi.

Rum basını, Rum Sözcüsü’nün, Avrupa Konseyi sonuç bildirgesini ve bildirgede Türkiye’ye yapılan telkinleri yorumladı. Rum Yönetimi'nin, Türkiye’ye uygun zamanda güçlü mesajlar göndermek için elinde iyi silahlar bulunduğunu savunduğunu yazdı.

Gazetelere yansıyan haberlere göre, Rum Yönetimi'nin Aralık ayında Türkiye konusundaki görüşmeler çerçevesinde gelişmelere göre hareket edeceğini söyleyen Hristodulidis, "Türkiye’nin doğru mesajlar alması için başka istikametlerde de çalışıyoruz. Türkiye’nin diplomatik ve siyasi bedel hissetmesi için çeşitli düzeylerdeki çabalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

BM’nin tavrını da değerlendiren Hristodulidis, BM'nin müzakerelerin yeniden başlamasını istemesi halinde Ankara'yı kasdederek müzakereleri dondurulmasından sorumlu unsura yönelmesi gerektiğine dikkat çekti.

Hristodulidis, Rum muhalefetine de şu ifadelerle seslendi: "Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu meydan okumalar kendi aramızda çatışmalar için uygun değildir." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.