Rum Hükümet Sözcüsü: Rusya Muteber Ortağımız

Rum Hükümet Sözcüsü: Rusya Muteber Ortağımız

Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Rum yönetiminin ABD ile ilişkilerini güçlendirmesinin, Rusya’ya karşı olduğu anlamına gelmediğini savundu.Hristodulidis, Rum liderliğinin Rusya’yı “geleneksel ve muteber ortak gördüğünü,...

Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Rum yönetiminin ABD ile ilişkilerini güçlendirmesinin, Rusya’ya karşı olduğu anlamına gelmediğini savundu.

Hristodulidis, Rum liderliğinin Rusya’yı “geleneksel ve muteber ortak gördüğünü, bu bağlar ile ABD’yle ilişkiler arasında kıyas kabul etmediğini” savundu.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in 'dış politika gözden geçirilecek’ açıklamasının hiçbir şekilde Güney Kıbrıs’ın dostları ve özellikle de Rusya’nın aleyhine olmadığını savunan Hristodulidis, Güney Kıbrıs’ın ABD ile ilişkilerinin stratejik nitelikte olduğunu ifade etti.

Her ülke ile farklı düzeyde ilişkileri olduğuna vurgu yapan Rum sözcü, "İlişkiler sadece siyasi değil. Ekonomik, turistik, kültürel ilişkiler de var. Rusya ile bütün bu ilişkilere sahibiz. Mesele, geçmişte ABD ile ilişkilerimizin bu kadar sıkı olmaması olabilir. ABD ile ilişkilerimize ‘sıfır toplamlı oyun’ olarak yaklaşmıyoruz, Rusya’ya karşı olduğumuz anlamına da gelmiyor." açıklamalarında bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.