Rum Bakan: Araplar Artık Türkiye'ye Karşı Olumsuz Tavır Takınıyor

Rum Bakan: Araplar Artık Türkiye'ye Karşı Olumsuz Tavır Takınıyor

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Kıbrıs’ın IŞİD tarafından oluşturulan tehlike bölgesinde yer aldığını söyledi. Kasulidis, bu tehlikenin etkisiz hale getirilmesi için kendilerine yardımcı olunması gerektiğini kaydetti. Kasulidis,...

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Kıbrıs’ın IŞİD tarafından oluşturulan tehlike bölgesinde yer aldığını söyledi. Kasulidis, bu tehlikenin etkisiz hale getirilmesi için kendilerine yardımcı olunması gerektiğini kaydetti. Kasulidis, ayrıca Arapların artık Türkiye’ye karşı olumsuz bir tavır takındığını ve bunun da önemli bir gelişme olduğunu savundu.

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Avrupa Birliği'nin (AB) Doğu Akdeniz’deki batı dünyasının, ileri mevzisi olarak görülen Güney Kıbrıs’ın jeostratejik konumunun pratikte sınanması zamanının geldiğine dikkati çekti.

Kasulidis, özellikle IŞİD ve diğer örgütlerin Lübnan’a dayanması halinde, Kıbrıs'ın, ön safhada, tehlike bölgesinde olduğunu ifade etti. Doğu Akdeniz kıyılarındaki terör tehdidinin, “Kıbrıs”a karşı bir tehdit teşkil ettiğini belirten Kasulidis, bu tehdidin etkisiz hale getirilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Kasulidis, Lübnan ile ilgili bir soru üzerine, Güney Kıbrıs’ın, Lübnan ordusunun eğitilmesi ve güçlendirilmesi yönünde taahhütte bulunduğunu belirtti. Kasulidis ayrıca Lübnan’a, Lübnan’ın elinde bulundurduğu silah sistemine uygun mühimmat sağlamaya da istekli olduklarını ifade etti.

"ARAPLAR ARTIK TÜRKİYE'YE KARŞI OLUMSUZ TAVIR TAKINIYOR"

IŞİD tehlikesinin yanı sıra Ortadoğu'daki diğer gelişmeler hakkında görüş bildiren Kasulidis, Arapların artık Türkiye’ye karşı olumsuz bir tavır takındığını ve bunun da önemli bir gelişme olduğunu savundu.

Kasulidis, bu durumun, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısında açık olduğunu, İslam İşbirliği Teşkilatı ortak açıklamasının, ilk kez ‘Kıbrıs Türk devleti’ ifadesiyle Kıbrıs Türklerin lehine yayımlanmadığını iddia etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.