Rotamız Filistin / video

Rotamız Filistin / video

Gazze'ye insani yardım malzemesi taşıyan gemilerden Mavi Marmara, ambargo duvarını delmek için uzak denizlere açılan yüzlerce sivili ve İHH görevlisini taşıyor. O gemi Akdeniz açıklarında bir şafak vaktine böyle uyanıyor...

"Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım" kampanyası kapsamında Gazze'ye doğru yola çıkan "Mavi Marmara" adlı yolcu gemisi Akdeniz'de Gazze'ye doğru ilerliyor.

193 yabancı, 352 Türk yolcu bulunan ve son olarak arızalanan Yunanistan gemisindekilerin de tahliye edildiği Mavi Marmara'da İsrail'in tehdit içeren mesasjlarına kimse kulak asmıyor.Şehir hatları gemisi olarak dizayn edilen ve Gazze'ye giden yüzlerce kişiyi taşıyan Mavi Marmara'nın güvertesi ve salonları geceleri tam bri açık hava yatahkanesi gibi.
Geceleri açık denizde, soğuk havadan uyku tulumları ve battaniyelerle korunan Gazze yolcularının bir şafak vaktine uyanışları da kameraya kaydedildi. Kimi yolcuların uyumayıp tesbih çekip dualar ettiği gemide Avrupa ülkelerinden gelen siyasetçi ve bürokratlar da var.
Gemide çekilerek, klipleştirilen ve sosyal paylaşım sitelerine konulan görüntü günün en çok paylaşılan videosu oldu.
İnternet imkanın olduğu gemideki yolcuların sevdikleriyle bu şekilde iletişim kurdukları ve facebook hesaplarına da yolculukla ilgili olarak mesajları bıraktıkları gözlemlendi.

(haber7.com)

İşte o gemide bir sabaha böyle uyanıyor:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.