Romenlerden Kurban Bayramı Buluşmasına Büyük İlgi

Romenlerden Kurban Bayramı Buluşmasına Büyük İlgi

Romanya'da faaliyet gösteren Tuna Vakfı tarafından düzenlenen Kurban Bayarmı etkinlikleri Romenlerden büyük ilgi gördü. Başkent'teki Copilor Pakı'nda düzenlenen etkinlikte binlerce kişiye kavurma, baklava, gözleme ve döner ikram edildi. Halkın...

Romanya'da faaliyet gösteren Tuna Vakfı tarafından düzenlenen Kurban Bayarmı etkinlikleri Romenlerden büyük ilgi gördü. Başkent'teki Copilor Pakı'nda düzenlenen etkinlikte binlerce kişiye kavurma, baklava, gözleme ve döner ikram edildi. Halkın yoğun ilgisi yüzünden parkat uzun kuyruklar oluştu.

Etkinliğe destek veren Sektör 4 Belediye Bakanı Cristian Popescu," Romenler artık bu etkinliği benimsemiş durumdalar. Bu sene 5'incisini yapıyoruz. Yaklaşık 20 bin kişinin gelmesini bekliyoruz. Müslümanların geleneklerine saygı duyuyoruz. Beraberlik içinde kavga etmeden çocuklarımıza daha saygılı güzel bir gelecek sunabiliriz." dedi .

Etkinliğe gelen çocuklar da unutulmadı. Çocukların eğlenmesi için mini dans gösterileri ve sahne performansları düzenlendi. Büyükler için ise baklava yeme yarışması yapıldı. 12 parça baklavayı en hızlı şekilde bitirene bir tepsi baklava hediye edildi.

Festivaldeki yiyecekler çok beğendiğini belirten Nicoleta İsmail, "Ben de Müslüman'ım ve çocuklarımın geleneklerimizi öğrenmeleri açısından bu çok güzel bir etkinlik. Kurban etkinliğini gerçekleştirenlere çok teşekkür ediyorum. Gelecek seneye de burada olacağız. " dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.