Romen Milletvekiline Hapis Şoku

Romen Milletvekiline Hapis Şoku

Romanya'da milletvekili Sorin Roşca Stanescu, daha önce yargılandığı bir davadan 2 yıl 4 ay ceza alarak hapse girdi. Stanescu teslim olduğu polis karakolundan kalacağı cezaevine götürüldü.Romanya Parlamentosu'nun renkli milletvekillerinden Liberal...

Romanya'da milletvekili Sorin Roşca Stanescu, daha önce yargılandığı bir davadan 2 yıl 4 ay ceza alarak hapse girdi. Stanescu teslim olduğu polis karakolundan kalacağı cezaevine götürüldü.

Romanya Parlamentosu'nun renkli milletvekillerinden Liberal Partili Sorin Roşca Stanescu, hapis şokuyla sarsıldı. Stanescu'nun adının karıştığı Rompetrol yolsuzluğu davası, temyiz mahkemesinde karara bağlandı. Ülkenin önde gelen gazetecilerinden olan Stanescu, organize suç örgütüne yardım ve devlet kaynaklarından edindiği imtiyazlı bilgileri yolsuzluk çetesine aktarmakla suçlanıyordu. 2006 yılında açılan dava, bugün temyiz mahkemesinde onandı.

Baş zanlı olarak yargılanan ünlü işadamı Dinu Patriciu'nun iki ay önce öldüğü davada gazeteci kökenli milletvekili Stanescu, 2 yıl 4 aya mahkum oldu. Bugün akşam üzeri Ilfov polisine teslim olan liberal vekil, cezasının infaz edileceği Rahova hapishanesine götürüldü.

Romen yasalarına göre suç, Stanescu'nun 2012'de parlamentoya girdiği tarihin öncesinde işlendiği için dokunulmazlık kuralı işlemiyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.