Romanya'da Cumhurbaşkanı Adayına Tavuklu Mesaj

Romanya'da Cumhurbaşkanı Adayına Tavuklu Mesaj

Romanya'da Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin iki adayından biri olan Klaus Iohannis'in kampanya merkezi önüne 50 adet tavuk ve 'tartışmaktan korkuyorum' yazısı bırakıldı.Seçimlerinin ikinci turuna 5 gün kala adaylardan Klaus Iohannis'in...

Romanya'da Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin iki adayından biri olan Klaus Iohannis'in kampanya merkezi önüne 50 adet tavuk ve 'tartışmaktan korkuyorum' yazısı bırakıldı.

Seçimlerinin ikinci turuna 5 gün kala adaylardan Klaus Iohannis'in Bükreş'te bulunan seçim bürosunun bahçesine kimliği belirsiz kişilerce boyunlarında 'tartışmaktan korkuyorum' yazılı tavuklar bırakıldı.

ALMAN ASILLI ADAY, NAZİLERİ HATIRLATTI

Seçimde ikinci tura kalan Başbakan Victor Ponta ve Alman asıllı Sibiu ili belediye başkanı Klaus Iohannis'i tartışma programına çağıran program yapımcıları, Iohannis'ten olumsuz cevap almışlardı. Hatta Cumhurbaşkanı Basescu yapılacak program için Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı ayarlama teklifinde bulunmuştu. Seçimler öncesi adayların tartışma programında kozlarını paylaşması Romanya'da alışılmış bir durum.

Eylem sonrası açıklama yapan Klaus Iohannis, "Sayın Ponta yapılan seçim kampanyalarının ne kadar haddi aştığını görüyorsunuz. Yapılan eylem çok çirkin. Belki bilmezsiniz ancak bu yöntem 40'lı yıllarda Nazilerin kullandığı bir yöntemdir. O zamanlar Naziler tavuk kafası asarak, bu evlerdeki insanların öldürüleceği mesajını veriyorlardı." dedi.

Bu arada bırakılan tavuklardan bazılarının da ölü olduğu belirtildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.