Romanya-türk Koleji Öğrencileri İhtiyaç Sahibi Ailelere Yardım Dağıttı

Romanya-türk Koleji Öğrencileri İhtiyaç Sahibi Ailelere Yardım Dağıttı

Romanya’da 42 farklı milletten öğrencinin okuduğu Uluslararası Bükreş Koleji’nden bir grup öğrenci hafta sonu tatilinde ihtiyaç sahibi ailelere yardım dağıttı. Kapı kapı gezerek yardım paketlerini kimsesiz ve yaşlılara teslim eden öğrenciler...

Romanya’da 42 farklı milletten öğrencinin okuduğu Uluslararası Bükreş Koleji’nden bir grup öğrenci hafta sonu tatilinde ihtiyaç sahibi ailelere yardım dağıttı. Kapı kapı gezerek yardım paketlerini kimsesiz ve yaşlılara teslim eden öğrenciler duygulu anlar yaşadı.

Türk, Romen ve farklı milletlerden bir grup Türk okulu öğrencisi, hayırlı bir iş için kolları sıvadı. Kendi gayretleriyle buldukları sponsorlardan temin ettikleri yardım paketlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için yola çıktı.

Bükreş’e 45 kilometre uzaklıktaki Dambovitsa köyüne ulaşan genç yardımseverler, tespit edilen ihtiyaç sahibi haneleri tek tek dolaşarak yardım paketlerini muhataplarına ulaştırdı.

Paketleri alan ihtiyaç sahipleri gençlere hem teşekkür etti; gelecek adına temennilerle bazı nasihatlerde bulunmayı ihmal etmedi. Bazı hane sahipleri gözyaşlarına hakim olamadı. Genç yardımseverler ise, muhataplarını sevindirmenin mutluluğunu yaşadı. Duygularını Cihan mikrofonuna değerlendiren Çinli Anthony Zhang "Hayatımda ilk kez böyle bir yardıma katılıyorum. İnsanların bulundukları durumlar çok iç yaralayıcı. İhtiyaç sahibi insanları biraz olsa sevindirebilmek beni çok mutlu etti."

Rana Akdağ ise "İnsanların mutluluğunu görmek çok güzel bir duygu onların mutluluğun görmek bizleri de mutlu etti." dedi.

Toumar Sufyan "Bugün insanlara yardım ettik. İnsanların bazıları iyi bazıları çok kötü durumdaydı. Umarım hepsi daha iyi koşullara ve sağlıklarına kavuşurlar." şeklinde konuştu.

Türk eğitimcilerin 1996 yılında açtığı Uluslarası Bükreş Koleji’nde 42 milletten yaklaşık 800 öğrenci eğitim görüyor. Okul eğitimde başarısının yanı sıra, sosyal aktiviteleriyle de velilerin takdirini kazanmış durumda. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.