Romanya Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İkinci Tura Kaldı

Romanya Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İkinci Tura Kaldı

Romanya Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı. Resmi olmayan ilk sonuçlara göre yüzde 39 oy alan sol demokrat adayı Başbakan Victor Ponta ile yüzde 32 oy elde eden sağ liberal adayı Klaus Lohannis'i 16 Kasım'da seçimlerin ikinci turunda...

Romanya Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı. Resmi olmayan ilk sonuçlara göre yüzde 39 oy alan sol demokrat adayı Başbakan Victor Ponta ile yüzde 32 oy elde eden sağ liberal adayı Klaus Lohannis'i 16 Kasım'da seçimlerin ikinci turunda bir mücadele bekliyor.

Romanya’da bugün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde saat 21.00 itibariyle oy verme işlemi sona erdi. Resmi olmayan sandık başı ilk anket sonuçlarına göre, sol bloğun adayı ve halen başbakanlık görevini yürüten Victor Ponta oyların yüzde 39’unu aldı. Sağ liberal ittifakın aday gösterdiği Sibiu Belediye Başkanı Klaus Lohannis ise oyların yüzde 32’sini elde etti. İki lider diğer rakiplerine açık ara fark attı.

Eski başbakanlardan Calin Popescu Tariceanu yüzde 6 oyla yarışta üçüncü sırada yer alabildi. Cumhurbaşkanlığı yarışının iki kadın adayı Monica Macovei ve Elena Udrea ise, aldıkları yüzde 5'er oyla, 14 adaylı yarışta kendilerine üst sıralarda yer buldu.

Yasalara göre, bugünkü seçimlerde ilk iki sırada yer alan Ponta ve Lohannis, 16 Kasım'daki ikinci turda cumhurbaşkanı olmak için yarışacak. Birbirlerine çok yakın oy alan ilk beşteki diğer adayların destekleyeceği tarafa göre yarışın daha da çekişmeli hale gelmesi bekleniyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.