Romanya Cumhurbaşkanlığı Seçimi Resmi Sonuçları Açıklandı

Romanya Cumhurbaşkanlığı Seçimi Resmi Sonuçları Açıklandı

Romanya'da önceki gün yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçları Merkez Seçim Bürosu (BEC) tarafından açıklandı. 14 adayın cumhurbaşkanlığı için yarıştığı oylamada, yüzde 50 barajını geçen aday olmadığı için seçimler...

Romanya'da önceki gün yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçları Merkez Seçim Bürosu (BEC) tarafından açıklandı. 14 adayın cumhurbaşkanlığı için yarıştığı oylamada, yüzde 50 barajını geçen aday olmadığı için seçimler ikinci tura kaldı. Seçimlerin ilk turunda sandığa gitme oranı yüzde 53,17 olarak bildirildi.

BEC'in resmi sonuçlarına göre cumhurbaşkanlığı seçimlerinin öne çıkan iki adayından biri olan sol ittifakın adayı Başbakan Viktor Ponta yüzde 40,44, sağ liberal adayı Klaus Iohannis ise yüzde 30,37 oy aldı. İki aday yapılacak ikinci turda cumhurbaşkanı olmak için yarışacaklar.

Seçimlere katılan diğer adayların aldıkları oy oranları ise şöyle;

16 Kasım Pazar günü cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tur oylaması gerçekleştirilecek. Ponta ve Iohannis arasında başa baş geçecek cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde, ilk turda kaybeden adayların kimleri destekleyeceği etkili olacak.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk tur resmi sonuçları, cuma günü Anayasa Mahkemesi'nin onayı ile kesinlik kazanacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.