Rize'de Sıra Dışı Yapılara Bir Yenisi Daha Eklendi

Rize'de Sıra Dışı Yapılara Bir Yenisi Daha Eklendi

Rize’de, engebeli arazi şartlarından dolayı değişik çözüm yolları bulan vatandaşlar, sıra dışı yapılara bir yenisini daha ekledi. Bir inşaat firması, ofis olarak kullanmak üzere bir dağın yamacına 44 basamaklı merdiven ile ancak ulaşılabilen...

Rize’de, engebeli arazi şartlarından dolayı değişik çözüm yolları bulan vatandaşlar, sıra dışı yapılara bir yenisini daha ekledi. Bir inşaat firması, ofis olarak kullanmak üzere bir dağın yamacına 44 basamaklı merdiven ile ancak ulaşılabilen ahşap ev yaptı.

Ardeşen ilçesine bağlı Hamidiye Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir inşaat firması, ofis olarak kullanmak üzere bir dağ yamacına ahşap yapı inşa etti. Tamamen çam ağacı kullanılarak yapılan ofise 44 basamaklı merdiven ile çıkılıyor. Karadeniz’in zorlu coğrafyası ve engebeli arazilerine karşı bölge insanının değişik çözüm yolları bulduğuna örnek teşkil eden yapı görenlerin büyük ilgisini çekiyor.

Ahşap binanın projesini çizen iç mimar Batu Aksoy, "Yöremizin tepeler ve yokuşlardan dolayı engebeli olmasından dolayı böyle bir ev yaptık. Her yere ev yapabileceğimizi gösterdik. Evin görünümü vatandaşlarımız ve müşterilerimizin ilgisini çekiyor. Görüntüsü görenleri biraz korkutuyor aslında korkulacak bir şey yok. Ustalarımız oldukça profesyonelce bir ev yaptı." dedi.

Evin yapımında görev alan inşaat ustası Bilal Özcan ise "Ahşap eve ulaşmak üzere 4 katlı 44 basamaklı bir merdiven yaptık. Sağlam bir zemine oturttuğumuz evi yine sağlam bir şekilde yaptık." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.