Ressam Alev Özas, dev İstanbul tablosunu 100 günde tamamlayacak

Ressam Alev Özas, dev İstanbul tablosunu 100 günde tamamlayacak

Ressam Alev Özas, Cumhuriyetin 100. yılına özel, tek parça bez üzerine, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye aday büyük bir İstanbul tablosu resmediyor.

Ataşehir Watergarden AVM’de kurulan alanda büyük bir bölümü ortaya çıkan eser, 50 metre genişlik ve 2.90 metre yüksekliği ile dikkati çekiyor.

Artvizyon Gallery tarafından organize edilen projeye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Özas, en büyük İstanbul tablosu yapma fikrinin bir yıl önce ortaya çıktığını belirterek, "Daha önce 4 ve 7 metrelik resimler yapmıştım ama 'Daha ne kadar büyük olabilir?' diye düşündüm. 5 metre, 15 metre derken kendi aramızda konuştuk. Sonra Artvizyon dahil oldu, Ahmet (Yaşar Altınkaya) Bey ve Nihat (Tokat) Bey. Onlara danıştık bu konuyla ilgili, 'Nasıl yapabiliriz, nasıl olabilir?' diye. '50 metre.' dediler. '50 metre mi? Tamam yapabilirim.' dedim. 50 metrelik, panoramik, dev bir İstanbul resmi olsun. Tabii bunu nasıl yapacaktık? Tek parça bir bez. O tek parça bezi bulmak bir sorundu. Fabrikadan özel olarak çıkarttırdık. Daha sonra deseni çizmem, belli bir aşamaya getirmem gerekiyordu. Derken, bu kocaman dev resmi, nereye ve nasıl yerleştireceğimiz problem oldu. Bu süreç gerçekten bir yıl aldı." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.