Resmi Gazete'de Ki Kararları Erdoğan'ın Başbakan Sıfatıyla İmzalıyor

Resmi Gazete'de Ki Kararları Erdoğan'ın Başbakan Sıfatıyla İmzalıyor

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 15.08.2014 tarihli kararı ile Cumhurbaşkanlığı kesinleşen Recep Tayyip Erdoğan’ın, Resmi Gazete’deki kararların altında hala Başbakan sıfatı ile imzası yer alıyor.Milletvekilliği ve Başbakanlık görevleri...

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 15.08.2014 tarihli kararı ile Cumhurbaşkanlığı kesinleşen Recep Tayyip Erdoğan’ın, Resmi Gazete’deki kararların altında hala Başbakan sıfatı ile imzası yer alıyor.

Milletvekilliği ve Başbakanlık görevleri belirtilen tarih itibari ile sona ermiş bulunmasına karşın Erdoğan’ın 17.08.2014 tarih 29091 sayılı T.C. Resmi Gazete’de ilan edilen 2014/1017 ve 2014/1019 sayılı ve 16.08.2014 tarihli atama kararlarında Başbakan sıfatı ile imzası bulunuyor.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Başbakanlık görevi sona erdiği halde atama kararlarına bu sıfatı ile devam eden Erdoğan’ın tamamen hukuksuz bir işlem gerçekleştirdiğini belirterek, “Başbakan olmadığı halde Başbakan imzası ile atama kararlarını imzalamak tam hukuksuzluk halinin ortaya çıkmasına sebebiyet vermektedir.” dedi.

Tanal, bu yasaya aykırı atama kararlarına karşı bugün (19 Ağustos) saat 13.30’da İstanbul Yenibosna semtindeki İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nde iptal davası açacağını bildirdi. Tanal ardından mahkeme binası önünde konu ile ilgili basın açıklaması yapacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.