Re’sen Emekli Askerler Özlük Haklarını İstiyor

Re’sen Emekli Askerler Özlük Haklarını İstiyor

Re’sen Emekliler Derneği Genel Başkanı Servet Kahramaner, artık TSK’dan yargı kararı olmadan ilişiği kesilen askerlerin özlük hakları ve itibarlarının geri verilmesi gerektiğini belirtti. Kahramaner, "Bir yandan darbelerle hesaplaşma yapılırken...

Re’sen Emekliler Derneği Genel Başkanı Servet Kahramaner, artık TSK’dan yargı kararı olmadan ilişiği kesilen askerlerin özlük hakları ve itibarlarının geri verilmesi gerektiğini belirtti. Kahramaner, "Bir yandan darbelerle hesaplaşma yapılırken öte yandan darbe mağduru askerlerin bir kısmına özlük hakları verilirken, bizlerin unutulması açıkçası utanç meselesidir." dedi. Ekim ayında Meclis'te bir askeri torba yasasının çıkarılacağını belirten Kahramaner, re'sen emekli edilen askerler içinde bu torba yasada gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep ettiklerini kaydetti.

Servet Kahramaner, Re’sen Emekliler Derneği Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, yaşadıkları sıkıntıları anlattı, bunların bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti. Önümüzdeki Ekim ayı içerisinde Milli Savunma Bakanlığı'nca hazırlanan bir askeri torba yasasının Meclis'e sunulacağını öğrendiklerini dile getiren Kahramener, TSK’dan yargı kararı olmadan, üçlü kararnamelerle ilişiği kesilen askerlerinde durumunun bu taslak içerisinde yer almasını temenni ettiklerini vurguladı.

Bugüne kadar yapılan birçok düzenlemelerle, Yüksek Askeri Şura kararı ile ilişiği kesilen askerlerin mağduriyetinin giderildiğini, 657 sayılı devlet memurları için birçok sicil affı çıkarıldığını hatırlatan Kahramener, şunları söyledi: "TSK'dan olağanüstü dönemlerde yargı kararı olmadan ilişiği kesilen askerlerimiz, ne yazık ki bu güne kadar yapılan düzenlemeden faydalanamadı. Hatta önümüzdeki günlerde yine hakimler ve savcılarla alakalı bir sicil affı yasası teklifi Meclis'e sunulacak. Bir yandan da darbelerle hesaplaşma ve yüzleşme yapılırken, öte yandan darbe mağduru askerlerin bir kısmına özlük hakları verilirken, bir kısmının unutulması açıkçası utanç meselesidir. Bu mağduriyetlerinde bir an önce giderilmesi tek temennimizdir."

TSK'da yıllarca hizmet etmiş, mesai gözetmeksizin çalışmış, askerlerin ailelerinde bu mağduriyetlerinin giderilmesinin elzem olduğuna dikkat çeken Kahramaner, "Cumhurbaşkanı, Başbakan, Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanından açık talebimizdir. TSK’da yargı kararı olmadan, olağanüstü dönemlerde ilişiği kesilen askerlerin durumunun, önümüzdeki Ekim ayında çıkarılacak olan askeri torba yasasının içinde düzenleme yapılmasını talep ediyoruz. Yıllardır mağdur edilen, artık kangren olan bu yaranın sarılması, parçalanmış olan ailelerin belki de bir araya gelmesine vesile olacaktır." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.