Rektör Kocacık: Öğrenci Sayımız 50 Bini Aşacak

Rektör Kocacık: Öğrenci Sayımız 50 Bini Aşacak

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, yeni dönemde öğrenci sayısının 50 bini aşacağını, ancak hoca tutmakta zorlandıklarından söyledi. Kalkınma Bakanlığı’nın yeni hastane için söz verdiğini belirten Prof. Kocacık,...

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, yeni dönemde öğrenci sayısının 50 bini aşacağını, ancak hoca tutmakta zorlandıklarından söyledi. Kalkınma Bakanlığı’nın yeni hastane için söz verdiğini belirten Prof. Kocacık, ilk etapta Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin yapılacağını söyledi.

Rektör Kocacık, Senato Toplantı Salonu'nda basın mensupları bir araya gelerek, 2 yıllık görev süresinde yapılan çalışmaları değerlendirdi. Prof. Kocacık, ilk olarak 4 yıllık stratejik plan hazırladıklarını, bu kapsamda bölgenin ve ülkenin kalkınmasına katkı yapmayı amaçladıklarını anlattı.

YÖK’ün, Cumhuriyet Üniversitesi’ne 12 bin 400 kontenjan ayırdığını aktaran Kocacık, yeni eğitim-öğretim yılında 11 bin 594 öğrencinin kayıt yaptırmasını beklediklerini söyledi. Faruk Kocacık, “45 bin olan öğrenci sayısının 5 bine yakını mezun olduğunda, 11 binin üzerinde öğrenci geldiğini hesap edersek, öğrenci sayımızın 50 bini aşacağı kesin.” dedi.

"SİVAS'I OPTİK MERKEZİ YAPMAK İSTİYORUZ"

2012 yılında 13 olan merkez sayısını 22’ye çıkardıklarını ifade eden Rektör Kocacık, Sivas’ı optik merkez yolunda altyapı hazırladıklarını belirterek, “Optik Araştırma ve Uygulama Merkezi'ni açtık. ASELSAN’ın Ar-Ge binası Teknokent de içinde, mühendislikte optik mühendisliğini açtık. Dolayısıyla Sivas’ta gelecekte bir optik merkez olma yönünden de altyapısını bu birimlerle hazırladık. Yaptığımız bu stratejik planda bu hedef de var. İnşallah ilerde bunun da meyvelerini optik alanda üretim ve merkez olma yönünden toplayacağız.” diye konuştu.

“ÜNİVERSİTE OLARAK 51. SIRADAYIZ”

Rektör Kocacık, üniversiteler sıralamasından bahsederek, “YÖK sıralamasında öğrenci sayısına göre 15.'yiz. Üniversite öğretim elemanı sayısına göre 180 üniversite arasında 25., genel sıralamada 51. sıradayız. Tıp fakültesi olan üniversiteler içinde 38. sıraya gelmişiz. Devlet üniversitelerinin tamamı arasında ise 41. sıradayız. Teknokentler arasında 5. sıradayız. Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı kurumsal denetim sisteminde hastanemiz 82 puan aldı. Bu durumda 3. veya 4. sırada bulunuyor.” şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTEYE YENİ FAKÜLTE VE BİNALAR YAPILACAK

Üniversite olarak 2. bir kütüphane kazandırılması için ihaleye çıkıldığını anlatan Kocacık, mühendislik ve edebiyat fakülteleri gibi bölümlerde yeni bölümler açıldığına değindi. Yeni yapılacak fakülte binalarıyla ilgili bilgi veren Prof. Kocacık, “Bu sene yeni Mimarlık Fakültesi binası yapılacak, projesi hazır. Yeni rektörlük binası, bin kişilik spor salonu, merkezi kütüphane ve veterinerlik fakülte binası yapılacak ve bunların hepsinin temeli bu sene atılacak, ayrıca Kültür Merkezi'nin yenisi yapılacak ki bu çok önemli, Sivas’ta bin 350 kişilik salonu olan bir kültür merkezi olacak.” diye ifade etti.

Yurtlarla ilgili de konuşan Prof. Kocacık, “Yurt konusunda Vakıf Çarşısı'nın yanında Yurt Park'ın bin 400 kişilik yurdu bitiyor. Bu sene öğrenci alacağız. Bu sene Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu yanında yurt binası yapılıyor, inşaatı başladı, şubat itibari ile bitecek. Kredi Yurtlar da 3 bin 250 kişilik yurt yapacak.” ifadesini kullandı.

“TÜRKİYE’DE 2. ÜNİVERSİTEYİZ”

Cumhuriyet Üniversitesi olarak Gazi Üniversitesi’nden sonra Mobbing Kurulu kuran 2. üniversite olduklarını anlatan Kocacık, “Burada işte ‘amirlerim, yöneticilerim bana baskı yapıyor rahatsızlık veriyor, huzurumuzu bozuyor’diye şikayet edenler varsa bu kurula başvursun dedik, orada hukukçular, psikologlar, psikiyatristler yer alıyor, varsa işlem yapmak üzere bize gönderiyorlar. Şikayetler de oldukça az.” açıklamasını yaptı.

ÜNİVERSİTEYE KADIN DOĞUM HASTANESİ

Rektör Faruk Kocacık, üniversite olarak görev yapan hocaları tutmakta güçlük çektiklerinden yakındı. Özellikle en büyük sıkıntıyı Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yaşadıklarını aktaran Kocacık, yeni hastane konusunda Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ı ziyaret ettiklerini aktardı. Prof. Kocacık, şu ifadeleri kullandı:

“Önce TOKİ ile anlaşmıştık ancak Sivas’taki inşaat sektöründen tepki gelince Bakanımız bizi Kalkınma Bakanı ile görüştürdü. Hastane yanına Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Onkoloji ek binası ile Fizik Tedavi ek binası yapılması konusunda bize söz verdiler. Hastane konusunda büyük bir destek aldık. Hastaneyi Tıp Fakültesi yemekhanesinin üstüne yapacağız. 10 bin metrekarenin üzerinde olacak 6 kat. Onkoloji Hastanesi ve Fizik Tedavi Merkezi’nin yanına da ek binalar yapılacak.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.