Rektör Elmas, Akademisyenlerden Proje İstedi, Destek Sözü Verdi

Rektör Elmas, Akademisyenlerden Proje İstedi, Destek Sözü Verdi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, akademisyenlerden proje istedi, destek sözü verdi. Elmas, yaptığı açıklamada, üniversitenin proje sayısını artırmak istediklerini belirterek, projelere destek verdiklerini söyledi....

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, akademisyenlerden proje istedi, destek sözü verdi.

Elmas, yaptığı açıklamada, üniversitenin proje sayısını artırmak istediklerini belirterek, projelere destek verdiklerini söyledi. Dış fon kaynaklı proje sayısını artırmanın öncelikli hedefler arasında olduğunu belirten Elmas, "Bu amaçla proje sahiplerini destekliyoruz ve bu desteğimiz artarak devam edecek." dedi.

SAÜ'nün Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü (BAPK) öncülüğünde bilimsel araştırma projelerinin sayısının artması amacıyla proje yazım ve kontrol aşamasından uygulama aşamasına kadar teknik destek sağladığını vurgulayan Elmas, ayrıca projelerin sunum ve uygulama aşamasında da her türlü kolaylığı sağlayacaklarını kaydetti. Elmas, "Projelerin artması, SAÜ’nün dünya üniversitesi olabilmesinin ve daha üst sıralarda yer alabilmesinin ön şartlarından biridir." dedi.

‘Proje Teşvik Sistemi’ çerçevesinde üç aşamalı destek sürecinin bulunduğunu söyleyen Elmas, TÜBİTAK’a veya Sanayi Tezleri Projesi (SANTEZ), Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN), Marka, Kamu Kurumları Araştırma Geliştirme Projeleri (KAMAG) gibi herhangi bir türden proje önerisinde bulunacak akademisyenlere üniversite tarafından dış fon kaynaklı projeleri destekleme programı doğrultusunda oluşturulan Proje Teşvik Sistemi’nden faydalandırılacağını dile getirdi. Elmas, "Yine proje sahipleri, ön başvuru desteği olarak sunulan bu finansmanı seyahat, demirbaş ve sarf alımlarında kullanabileceklerdir." şeklinde konuştu.

Projenin kabul edilmesi durumunda toplam bütçenin yüzde 25’i kadar ilave maddi desteğin SAÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü tarafından sağlanacağını vurgulayan Elmas, "Yine projesi kabul edilen ve proje kapmasında bir laboratuvar kurmak isteyen akademisyenler için Üniversite Merkezi Laboratuvar bünyesinde imkanlar dahilinde yer tahsisi yapılabilecek." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.