Referandumda verilen sözler yerine getirilmeli

Referandumda verilen sözler yerine getirilmeli

AK Parti, 2001 yılında çıkarılan kamu emekçilerinin var olan haklarını gasp eden 4688 sayılı yasanın arkasına saklanmaya devam ettiğini belirten Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KEKS) Konya

AK Parti, 2001 yılında çıkarılan kamu emekçilerinin var olan haklarını gasp eden 4688 sayılı yasanın arkasına saklanmaya devam ettiğini belirten Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KEKS) Konya Şubeler Platformu dönem sözcüsü Zafer Tezcan, Eğitim-Sen Konya Şubesi binası önünde toplu sözleşmeyle ilgili basın açıklaması yaptı. "Bilindiği gibi 4688 sayılı yasa, emekçilerin kazanılmış haklarına ve uluslararası sözleşmelere aykırı olarak; örgütlenme özgürlüğünü ciddi biçimde kısıtlamayı, toplu görüşme denilen ucube bir yöntemle kamu emekçilerinin ekonomik, sosyal, demokratik, siyasi, özlük ve mesleki hak ve çıkarlarını tırpanlamayı hedefleyerek çıkarılmıştı" diyen Zafer Tezcan, "AKP hükümeti, 12 Eylül 2010 referandumuna sunulan anayasa değişikliği tartışmalarında kamu emekçilerine toplu sözleşme düzeni getireceğini, çalışma yaşamının demokratikleşeceğini, uluslararası standartların geleceğini söyledi, meydanlarda bunun propagandasını yaparak oy toplamaya çalıştı.

Dün itibarıyla referandumun üzerinden tam bir yıl geçti. Anayasanın 53. maddesine yerleştirilen “toplu sözleşme” düzenlemesinin kamu emekçilerinin beklentilerini karşılamadığını, aslında bunun on yıldır sürdürülen toplu görüşme düzenini devam ettirmek için göz boyamaya yönelik bir değişiklik olduğunu o dönemde de ifade etmiştik. Biz referandumda verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz" dedi.

MERHABA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.