Recep Konuk güven tazeledi

Recep Konuk güven tazeledi

Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK)'in 44. Olağan Genel Kurulu, birliğin Ankara’daki merkez binasında gerçekleştirildi. Recep Konuk, seçimde güven tazeledi

Genel kurula 31 pancar ekicileri kooperatiflerinin yönetim kurulu üyeleri ile Türk Şeker’i temsilen Genel Müdür Yardımcısı Dr. Selim Yücel katıldı. İlginin büyük olduğu Genel Kurul’da kürsüye çıkan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, “Pankobirlik için alışıldık, yani hizmet kalemlerine yenilerini eklediğimiz, faaliyet alanlarını biraz daha genişlettiğimiz, ortağımız olan kooperatifler ile 1,6 milyonun üzerindeki pancar kooperatiflerine üye ortaklarımızın tarlada tapanda, ahırda ağılda işlerini biraz daha kolaylaştırdığımız bir faaliyet yılını daha tamamladık. Ancak ve maalesef ülkemiz alışıldık bir yıl geçirmedi. Belki de tarihimizin en önemli, geleceğimiz açısından en kritik günlerini yaşıyoruz” diye konuştu. 

HIZLA BÜYÜYOR

Pankobirlik’in son 15 yıldır her faaliyet yılını bir önceki faaliyet yılına göre hizmet alanını genişleterek ve çeşitlendirerek tamamladığını söyleyen Konuk, üreticinin daha tohumu tarlaya atarken kazanmaya başlayabilmesi için ucuz girdi temininden başlayarak üretim sürecinin her aşamasında Birliğin gücünü çiftçinin hizmetine sunduklarını vurguladıktan sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “2015 yılında Birliğimizin Türkiye’deki toplam gübre pazarı içindeki payı yüzde 10,66’ya çıkmıştır. Yani Türkiye’de satılan her 10 ton gübreden 1 tonu Pankobirlik eliyle üreticiye ulaşmıştır. 15-20 sene öncesini şöyle bir hatırlayın. Pankobirlik’in gübre pazarındaki o yıllardaki durumu ile bugünü karşılaştırın. Veresiye hariç kooperatif mağazalarından gübre satışı var mıydı? Birkaç kooperatif hariç yok denecek kadar azdı. Şimdi Kooperatif üyeleri niye satış mağazalarının kapısından ayrılmıyor? Toplam gübre pazarında Pankobirlik’in yaklaşık yüzde 11’lik pazar payına ulaşması kendiliğinden olmadı elbette. Biz elimizdeki toplu alım gücünü devreye soktuk ve sonuç aldık. Yani piyasa fiyatlarının altında gübre temin etmeye ve üreticiye yine piyasa fiyatlarının altında gübre ulaştırmaya başladık. Ancak şunu da biliyoruz. Pankobirlik’in varlık sebebi, tarım sektöründe üstlendiği misyon ve en önemlisi de sahip olduğu vizyon ticaretten, gübre, yem alım satımından ibaret değildir. Biz ülkemiz tarım sektörünün lokomotifi olduğumuzun bilincindeyiz. Biz tarladan başlayan gıda üretim zincirindeki tüm halkalarda üreticiyi etkin aktör yapmaya azmetmiş bir birliğiz.”

OY BİRLİĞİYLE SEÇİLDİ

Konuşmaların ardından yapılan oylamalarda Yönetim ve Denetim Kurulları oy birliği ile ibra edilirken faaliyet yılına ait hesaplar da oy birliği ile tasdik edildi.  Türkşeker’le birlikte 32 ortağın tam katılımı ve tek listeyle girilen seçimin sonucunda yönetim kurulu asil üyeliklerine 4 yıl süreyle, Recep Konuk, Ramis Özgen, İ.Hakkı Yağanoğlu, Zafer Arpacı, Ahmet Genç, Yusuf Yazır, Murat Gök, Ramazan Ülker, Nasuh Eroğuz, Kürşat Arslan, Osman Yıldırım seçilirken, Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine ise Mustafa Maden, Mehmet Oktay, Bülent Dumlu, Duran Özbudak, Faruk Ünal oy birliği ile seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.