Recai Kutan: Kardeşler Arasındaki İlişkiler Olumlu Noktalara Gelmeli

Recai Kutan: Kardeşler Arasındaki İlişkiler Olumlu Noktalara Gelmeli

Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, son günlerde yaşanan gerginliklerin son bulması için her kesimin gerekli adımları atması gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, son günlerde yaşanan gerginliklerin son bulması için her kesimin gerekli adımları atması gerektiğini söyledi. Kutan, “Temenni ediyorum ki kardeşler arasındaki ilişkiler çok daha olumlu noktalara gelsin.” ifadelerini kullandı.

Siyasetteki 40’ıncı yılını geçtiğimiz ay kutlayan Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, Katar Büyükelçiliği tarafından verilen Katar Milli Günü Resepsiyonu’na katıldı. Katar Büyükelçisi Salem Mubarak Al Shafi tarafından karşılanan Kutan, daha sonra resepsiyonun verildiği otel salonuna kurulan çadırda, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Durmuş Yılmaz, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile sohbet etti. Bu sırada Bakan Egemen Bağış, Kutan ve misafirlere hurma ikram etti.

"SİYASİ PARTİLERİN TAVIRLARI VATANDAŞI HUZURSUZ EDİYOR"

Son günlerde ülke gündemindeki gergin havanın sağduyu ile dağılması gerektiğini ifade eden Kutan, Müslümanlar arasında ihtilafın tasvip edilecek bir şey olmadığına dikkat çekti. “Temenni ediyorum ki kardeşler arasındaki ilişkiler çok daha olumlu noktalara gelsin.” diyen Kutan, 40 yıllık siyasi anlayışı itibariyle, partilerin olumlu ve yumuşak bir siyasi tavır içerisinde olması gerektiğine değindi. Kutan, “Şu an üzülerek ifade edebilirim ki siyasi partiler arasındaki ilişkiler vatandaşları da rahatsız edecek ve toplumda bir gerginlik oluşturabilecek istikamette olabiliyor. Bunun düzeltilmesi görüşündeyim.” ifadelerini kullandı.

Meclis'te yapılan bütçe görüşmelerindeki siyasi partilerin üsluplarına da değinen Kutan, bu konuda partilerin hoşgörülü davranmaları gerektiğinin altını çizdi. Kutan, şöyle devam etti: “Nihayet herkesin farklı görüşleri olabilir. O görüşlere saygı duyularak meselelere yaklaşılsa ülkenin menfaatine olur diye düşünüyorum.”
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.