Recai Kutan: Evet suçumuz buymuş Elhamdülillah

Recai Kutan: Evet suçumuz buymuş Elhamdülillah

Milli Görüş hareketinin önemli isimlerinden olan Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan, 'Kirazlıdere Tutukevi Penceresinden 12 Eylül' isimli kitabının imza gününü gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz haftalarda büyük bir heyecan ile hizmete giren MG Kitap Kahve, Ankara’nın kültürel buluşma noktalarından biri haline geldi. Çok kısa sürede büyük ilgi görmeyi başaran MG Kitap Kahve, kültürel faaliyetlerine de hız kesmeden devam ediyor. Bu bağlamda imza günleri düzenleyen MG Kitap Kahve; Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı, ESAM Genel Başkanı Recai Kutan’ı ağırladı. Recai Kutan, 12 Eylül 1980 askeri ihtilalinde cezaevi anılarını anlattığı “Kirazlıdere Tutukevi Penceresinden 12 Eylül” kitabını imzaladı. İmza gününe, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İmza gününde Kutan, sevenlerinden gelen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, cezaevinde yaşadığı anılarını kaleme aldığı “Kirazlıdere Tutukevi Penceresinden 12 Eylül” kitabını imzaladı. MG Kitap Kahve’de gerçekleşen imza gününe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kutan, son bölümde yaptığı konuşmada, tutukluluk sırasında savcının hazırladığı ‘Cihat yapıyorsunuz, bunun teşkilatı da MSP’dir’ iddianamesindeki ifadelerini hatırlatarak, “Evet suçumuz buymuş, elhamdüllilah. Bunu özellikle bilgilerinize arz ediyorum. Aslında bir yönüyle de savcı bizim ne yapmamız gerektiğini de anlatıyor” dedi.

12 EYLÜL 1980 DÖNEMİ

İmza töreninin son bölümünde ise Kutan, kitap ile ilgili kısa bir konuşma yaptı. Kitaba ilişkin bilgiler aktaran Kutan, 12 Eylül döneminde MSP’in üst düzey 23 yöneticisinin tutuklandığını söyledi. “Bu davanın savcısının ifadesiyle suçumuz neymiş izah etmek istiyorum” diyen Kutan, 12 Eylül kitabının arka kapağında yer alan “Hakk’ın tebliği yani İslami tebliğ görevini kim ve nasıl yapacaktır? Şüphesiz bunun için bir teşkilat gereklidir. İşte bu tebliğ görevini yani, İslam nizamının halka anlatmak görevini MSP yöneticileri olan sanıklar üstlenmiştir” ifadelerini okudu. Kutan, “Evet suçumuz buymuş elhamdülillah. Bunu özellikle bilgilerinize arz ediyorum. Aslında bir yönüyle de savcı bizim ne yapmamız gerektiğini de anlatıyor” dedi.

HAPİSHANENİN DE LİDERİ İDİ

Kutan, başta Milli Görüş Hareketi Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan olmak üzere MSP yöneticilerini hapishane hayatına ilişkin ise, “Tutukluluk döneminde bazı liderlerin nasıl geri planda kaldıklarını gördük. Orada da Erbakan Hocamız dışarıda olduğu gibi lider konumundaydı. Bir yemek masasına protokol sırasına göre oturulurdu. Başa Erbakan Hocamız oturur, bir tarafına Lütfi Doğan Hoca, diğer tarafına Tahir Büyükkörükçü Hoca. Onların yanlarına kıdem sırasına göre Süleyman Arif Emre, Fehmi Cumalıoğlu ve en dipte iki gencimiz vardı. Bunlardan biri şimdi Bilge Başkan diye adlandırdığınız Temel Karamollaoğlu kardeşimiz ve Şener Battal kardeşimizdi” ifadelerini kullandı.

AİLEME ‘DİRAYETLİ OLUN’ DEDİM

Kutan, kitapta bazı mektupların da yer aldığını, kendisinin de ailesine mektup gönderdiğini aktararak, “Biz mektuplar aracılığıyla haberleşiyorduk. Onları da kitabın içine koyduk. Aileme gönderdiğim bir mektubumda, ‘Hz. Peygamberimizin Medine’ye hicretinden sonra Mekke’de yaşayanlar büyük zulümler altında kaldılar. Onlara gerek ekonomik ve manevi baskılar yapıldı. O vakit kendilerinden istendi ki, tavaf yapacağınız zaman, erkekler çalımlı çalımlı yürüyecekler. Bunun adı helveledir. Babanız olarak ben sizden helvele yapmanızı istiyorum. Her zaman daha diri ve sıkı duran çocuklar olmanız lazım’ diye yazmışım. O bölümler de kitapta yer alıyor” dedi.

BÜLENT ARINÇ DA KATILDI

MG Kitap Kahve’de gerçekleştirilen imza gününe katılanlar arasında TBMM eski Başkanı Bülent Arınç ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç ile Kadın Kolları Genel Başkanı Ebru Asiltürk de yer aldı. Recai Kutan’ın imza gününe, yediden yetmişe birçok vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.