Rauf Denktaş'ın eşi Aydın Denktaş vefat etti

Rauf Denktaş'ın eşi Aydın Denktaş vefat etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş'ın eşi Aydın Denktaş hayatını kaybetti. Aydın Denktaş kimdir?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın eşi, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın annesi Aydın Denktaş (86) bu sabah Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. 

Zatürre teşhisiyle yaklaşık 1 ay önce hastaneye kaldırılan ve bir süre önce yoğun bakımdan çıkarılarak göğüs hastalıkları servisine alınan Aydın Denktaş yeniden fenalaşmasının ardından 1 Ocak'ta yoğun bakıma alındı. Durumu ağırlaşan Aydın Denktaş bu sabah vefat etti. 

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Adil Özyılkan'ın yaptığı açıklamada, Aydın Denktaş’ın, son bir aydır tedavi gördüğünü bir hafta önce çoklu organ yetmezliği ve zatürre nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldığını, bu sabah saat 08:20 sıralarında yaşamını yitirdiğini söyledi.

Denktaş çiftinin kızı Ender Denktaş Vangöl annesi Aydın Denktaş'ın vefat haberini duyurdu...

ANNEMİZ BABAMIZA KAVUŞTU

Denktaş’ın kızı Ender Denktaş Vangöl annesinin vefat ettiğini sosyal medya hasabından duyurdu.

Ender Denktaş Vangöl, “Annemiz babamıza kavuştu. Bir çınarımızı daha kaybettik.” ifadelerini kulandı.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekim Başyardımcısı Dr. Adil Özyılkan, dün yaptığı açıklamada, “Aydın Hanımın durumu stabil ama yoğun bakımda olduğu için hayati tehlikesi var.”demişti.

KKTC CUMHURBAŞKANI AKINCI'DAN TAZİYE MESAJI

KKTC Cumhurbaşkanlığından Mustafa Akıncı imzalı yayımlanan taziye mesajında,  "Merhum Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın eşi Aydın Denktaş'ın bugün hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Merhumeye Allah'tan rahmet, Denktaş ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim." denildi.

KILIÇDAROĞLU: KIBRIS TÜRK HALKININ BAŞI SAĞOLSUN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hayatını kaybeden Rauf Denktaş'ın eşi Aydın Denktaş'a Allah'tan rahmet diledi. Kılıçdaroğlu, Aydın Denktaş'ın vefatı nedeniyle Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş'ın eşi Aydın Denktaş'ın vefatından dolayı üzüntü duydum. Merhumeye Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Kıbrıs Türk halkının başı sağ olsun." ifadesini kullandı.

AYDIN DENKTAŞ KİMDİR?

Aydın Denktaş, Aralık 1933’te Lefkoşa’da doğdu, Amerikan Akademi’de eğitim gördü. 16 yaşındayken 1949’da amcasının oğlu Rauf Raif Denktaş’la evlendi. Aydın Denktaş, 88 yaşındayken 13 Ocak 2012’de hayatını kaybeden Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş ile 63 yıl evli kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.