Hayırseverden   eğitim desteği

Hayırseverden eğitim desteği

Konya’nın Yunak ilçesinde, eğitim hayatında kayda değer bir dönüm noktasına ulaşan 13 yaşındaki Azra Ezer, zorlukların üstesinden gelmek için ihtiyaç duyduğu desteği buldu.

8. sınıf öğrencisi olan Azra, LGS’ye hazırlık sürecinde ailesinin maddi imkânsızlıkları nedeniyle dershaneye gidememenin sıkıntısını yaşıyordu. Ancak, bu umutsuz tabloya ışık tutan hayırsever Hasan Çakmak’ın devreye girmesiyle Azra’nın eğitim yolculuğu yeni bir yön aldı.

BABASI GÖRME ENGELLİ

Azra’nın babası Orhan Ezer, yüzde 85 oranında görme engeliyle mücadele ederken, ailesinin karşılaştığı zorlukları aşmak için Fatih Mahallesi Muhtarı Abdülkadir Uysal’a ulaşarak yardım arayışına girdi. Uysal, Azra’nın eğitimine katkı sağlamak amacıyla hemen harekete geçti. Muhtar Uysal, Çin olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde ticaret ile uğraşan yurt dışında yaşayan iş insanı Hasan Çakmak’a durumu aktararak, Azra’ya umut ışığı olmasını sağladı.

İş insanı Hasan Çakmak, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla elini taşın altına koymaktan çekinmedi. Azra’ya, internet üzerinden erişim sağlayabileceği 20 bin TL değerindeki Doping Hafıza sanal dershane uygulamasını hediye etti. Doğum gününde aldığı bu sürpriz, Azra için sadece bir hediye değil, aynı zamanda geleceğe umutla bakmasını sağlayan bir anahtar niteliğindeydi.

AZRA EZER’DEN TEŞEKKÜR

Azra, bu jestin ardından başta muhtar Abdülkadir Uysal olmak üzere, iyiliği gerçekleştiren hayırsever Hasan Çakmak’a teşekkür etti. Azra Ezer, “Bana böyle bir destek sağlayan herkese minnettarım. Hayallerime bir adım daha yaklaşmanın mutluluğunu yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.