Rami'de Ramazan Kumanyaları 30 Liradan Başlıyor

Rami'de Ramazan Kumanyaları 30 Liradan Başlıyor

Rami Kuru Gıda Hali’nde Ramazan hareketliliği başladı. Hal esnafı Ramazan dolayısıyla zam beklemiyor. Ancak toptan gıda fiyatlarında geçen seneye göre bir miktar artış söz konusu. Bu artış Ramazan kumanyalarına az da olsa yansımış durumda....

Rami Kuru Gıda Hali’nde Ramazan hareketliliği başladı. Hal esnafı Ramazan dolayısıyla zam beklemiyor. Ancak toptan gıda fiyatlarında geçen seneye göre bir miktar artış söz konusu. Bu artış Ramazan kumanyalarına az da olsa yansımış durumda. Buna rağmen 30 liraya kumanya bulmak mümkün. Zengin içerikli kumanyaların fiyatı ise 200 liraya kadar çıkıyor.

Ramazan hazırlıklarını ve fiyat değişimlerini Cihan'a değerlendiren Rami esnafı, tüketicilerin mutfak alışverişi yapmadan önce mutlaka kendilerinden fiyat almasını tavsiye ediyor. Halde bakliyat ürünleri satan Bizim Emek’ten Ramazan Uçar, ürünlerin fiyatlarının geçen sene ile aynı olduğunu ifade ediyor. Marketlerde ise fiyatların el yaktığını öne süren Uçar, “Tüketiciler dışarıda yüzde 30-40 ilave ücret ödeyerek alışveriş yapıyor. Bu nedenle Rami’ye gelip gıda fiyatlarını araştırmalarında fayda görüyorum.” diyor. Uçar, Rami’de yoğunluğun olduğunu, ürünlerin büyük rağbet gördüğünü de vurguluyor.

4 Kardeşler Gıda’dan Mehmet Menek de Rami'de fiyatların geçen sene ile aynı olduğunu belirtiyor. Ramazan ayında fiyatların artmayacağını belirten Menek, Rami’de henüz Ramazan yoğunluğun olmadığını dile getiriyor.

İstanbul Gıda Toptancıları Tüccarları Derneği Başkanı Mustafa Karlı da kuru gıda fiyatlarında az da olsa bazı artışlar olduğunu ancak ürünlerin ortalamaları alındığında fiyatlarda 2013’e göre çok oynama olmadığının görüleceğini söylüyor. Geçen sene uygun olan bir kalem malın bu sene pahalanırken, geçen sene pahalı olan bir kalem malın bu sene ucuzladığını aktaran Karlı, şu değerlendirmelerde bulunuyor:

"Şu an fiyatlarda normal artış dışında bir artış tahmin etmiyoruz. Şu an kuru fasulye 4-7,5 lira aralığında. Barbunya 6 lira civarında, kırmızı mercimek 2,3-2,6 lira aralığında. Kırmızı mercimek daha evvel 3,5 liraya kadar gitmişti, şu an dipte. Yeşil mercimek 2,4-2,6 lira iken pirinç de 1,8 ile 5 lira bandında. Bunlar normal şeyler ama ufak da olsa artış var mı? Var. Fiyatlar mercimek ve nohutta geriledi, fasulye ile pirinçte bir miktar arttı. Ortalama hemen hemen aynı. Nihayetinde Ramazan’a yönelik zam beklentisi yok."

Rami Kuru Gıda Hali’nde bazı ürünlerin fiyatları şöyle:

Ürün Ücret*

Yeşil mercimek 2,2 lira

Kırmızı mercimek 2,5 lira

Lüks Baldo pirinç 5 lira

Osmancık pirinci 3,2 lira

Lüks fasulye 6 lira

Nohut 3 lira

Bulgur 1,5 lira

Siyah zeytin 3,5 lira

Yeşil zeytin 5,5 lira

Beyaz peynir ** 220-230 lira

(*) kilogram, (**) teneke

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.