Ramazan'ı zehir ettiler

Ramazan'ı zehir ettiler

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi geleneksel iftar programı düzenlendi. AGD Genel Başkanı Salih Turhan, "Müslüman ülkelerin çektikleri zulümler bitmiyor. İsrail yine Ramazan'ımızı zehir etti" dedi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi geleneksel iftar programı Gençlik İlkokulu Genç Bahçe'de düzenlendi. İftar programına AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, AGD Genel Başkan Yardımcısı M.Ali Korkmaz, Bölge Başkanı Bahri Kırışık, İl Başkanı Mehmet Parlak, dernek gönüllüleri ve çok sayıda davetli katıldı. Misafirlere geleneksel Konya düğün pilavı ikram edildi. İftar sonrası yapılan duanın ardından konuşan Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, Ramazan ayının rahmet ve bereketinden bahsederek, "Bizler inananlar topluluğu olarak yaptığımız tüm işleri Cenab-ı Hakk'ın rızasını kazanmak için yapıyoruz. Hadis-i şerifte Rabbi'nin rızası için bir araya gelen müminlerin arasına melekler iner buyruluyor" dedi. Ramazan'ın sadece aç kalmak olmadığını vurgulayan Turhan, "Eskiden Ramazan ayında manevi bir huzur ortamı bizleri karşılardı fakat şimdi bakıyoruz, Ramazan eğlenceleri adı altında, maneviyattan uzak bir hava bizlere dayatılmaya çalışılıyor" diye konuştu.

4-1.20140713113340.jpg

İSLAM BİRLİĞİ İÇİN ÇALIŞMALIYIZ

İsrail'in son günlerde artan Filistin'e yaptığı zulümlere de değinin Turhan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Müslüman ülkelerin çektikleri zulümler bitmiyor. Yine İsrail Ramazan ayında zulümlerini artırdı. 1 yaşından 80 yaşına, çocuk yaşlı demeden Filistinli kardeşlerimizi öldürüyor. Ramazan'ımızı zehir ediyorlar. İslam ülkelerinin kukla idarecileri de bu zulme ortak oluyorlar. Ülkemizde de kınamaktan öte bir şey yapılmıyor. Olaylar apaçık ortadadır ve yapmamız gereken de oldukça açıktır. İslam Birliği, D-8 için var gücümüzle çalışmaya mecburuz."

4-2.20140713145548.jpg

AGD İl Başkanı Mehmet Parlak da Müslüman ülkeler üzerinde büyük oyunlar oynandığını belirterek, bu oyunları bozmak için çalıştıklarını söyledi. Parlak, “Cenab-ı Hakk Ramazan ayı hürmetine çalışmalarımızı bereketli kılsın, zulüm altında inleyen ülkelerin kurtuluşuna vesile kılsın” dedi.

4-3.20140713145557.jpg

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum