Ramazan’da iş durdurdular

Ramazan’da iş durdurdular

Müslümanlar’ın mübarek, oruç ayı Ramazan’da bazı işyerleri saygı ve hassasiyetleri nedeniyle işyerlerini kapalı geçirdi.

Ramazan’ın bitmesine sayılı günler kalırken dini inançlara saygı göstermeyen bazı işyerleri ise sokak ortasına yiyecek ve içecek servisi yapmaya devam ediyor. Şehir merkezinde hizmet veren Bolu Lokantası, Numan usta gibi pek çok köklü lokantacı ve fırıncı esnafı camlarını beyaz bir örtü ile kapatarak, “Ramazan ayı dolayısıyla kapalıyız” yazıp oruç tutanlara ve dini değerlere saygılarını gösterdi. Bazı lokantalar ise gündüz saatlerinde vitrinlerini kapatıp çalışmazken sadece iftar saatinde yemek servisi yaptı.

Türbeönü civarında lokantacılık yapan Ali Tuğrul isimli esnaf Ramazan ayı boyunca işyerlerini açmadıklarını belirterek, “Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Hepimiz oruçluyuz. Şu durumda işyerini açıp kapının önünde yemek servisi yapılmasının bir manası yok. İbadetlere, dini unsurlara saygı gösterilmesi gerekiyor. Maalesef bu saygı her geçen yıl kayboluyor. Seferi veya hasta olunduğu için oruç tutulmayabilir ama bunu herkese açık bir yerde yemek yenilerek saygısızlık şeklinde yapılmaması gerekiyor” şeklinde konuştu. Tuğrul, çalışanların yıllık izinlerini genel olarak Ramazan ayında kullandıklarını ve rızık endişesi taşımadıklarını sözlerine ekledi. Vatandaşlar ise oruç tutanlara saygı olarak lokantaların sokak ortalarına masa koyarak servis yapmasının saygısızlık olduğuna işaret ederek. Hassasiyet gösterip Ramazan’da işlerine ara veren firmaların örnek olması gerektiğini ifade etti.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum