Ramazan pidesinde fiyat artışı olmayacak

Ramazan pidesinde fiyat artışı olmayacak

Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, “Böyle sıkıntılı bir süreçte fiyat artışına gitmek bize yakışmaz. Ekmek gramajlarını artırıp, fiyatları sabit tutacağız” dedi 

 

Mübarek Ramazan ayının başlamasına saatler kaldı. Esnaflar, eksiklerini gidererek, Ramazan hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladı. Koronavirüs sebebiyle 7'den 70'e bütün ürünlerin zamlandığı bugünlerde gözler en çok Ramazan ayı ile özdeşleşmiş Ramazan pidesine çevrildi. Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunarak, bu sıkıntı süreçte pideye zam yapmayacaklarının müjdesini verdi. 

FİYAT AYNI KALACAK ÜSTELİK GRAMAJ DA YÜKSELECEK

Türkiye'nin çok sıkıntılı günlerden geçtiğini ifade eden Başkan Honça, böylesi bir dönemde fiyat artışına giderek, vatandaşı zora sokmanın kimseye bir fayda sağlamayacağını aktardı. Fırıncı esnafının her zaman devletinin ve milletinin yanında olduğunu ifade eden Honça, “Fırsatçılık yapmak bize yakışmaz” dedi. 300 gramlık Ramazan pidesinin geçen Ramazan ayında yaklaşık 2 buçuk TL'ye satıldığını söyleyen Honça, “Bu yıl pide fiyatında artış yapmayacağız. Geçen yıl da yapmadık. Bu yıl üstelik bir de Ramazan pidesinin gramajını da artırma kararı aldık. 300 gram değil de pide 400 gram olacak ve aynı fiyata yani 2 lira 40 kuruşa satılacak. 200 gramlık pide de 1 lira 20 kuruş olacak. Etliekmek fırınları için de fiyatları sabit tutma kararı aldık. 180 gram ekmek hamuru yine 1 lira 80 kuruş olacak” şeklinde konuştu.

adsiz-038.jpg Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça

ESNAF ZORDA AMA YİNE DE ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYACAK

Ramazan pidesinin bütün ana maddesine zam geldiğini, fırıncı esnafının çok zorlu şartlarda olmasına ve ağır girdi maliyetlerinin altında ezilmesine rağmen fiyat artış kararı almadığını kaydeden Honça, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ekmeğin Türk toplumunun temel tüketim ürünleri başında geliyor. Zaten ülke olarak zorlu günlerden geçiyoruz. İnsanımız zaten zor durumda. Böylesi bir süreçte temel tüketim ürününde artışa gitmek bizim anlayışımıza ters düşer. 2018 yılının Ağustos ayından sonra da ekonomik çalkantılı süreçte çok zorlu günler geçiren fırıncı esnafı, direnmiş fiyat politikası ile yine vatandaşının yanında olmuştur. Dün en zorlu süreçte nasıl fedakârlık yaptıysak, bugün de aynı fedakârlığı göstereceğiz. Bize yakışan davranış da bu olur. Konyalı inşallah bu mübarek Ramazan ayında aynı fiyata daha fazla gramajda ekmek tüketecek. Diğer illerde fiyatlarda yükselme olabilir fakat biz oda yönetimi olarak fiyatta bir artışa gitmeme kararı aldık. Üyelerimiz de elini taşın altına koyacak. Biliyorum, esnafımız çok sıkıntılı günlerden geçiyor. Hepimizin imtihanı ağır. Fırıncıların ciddi manada girdi maliyetleri çok yükseldi. Unun çuval fiyatı arttı, mayaya, sıvı yağa susama zam geldi. Dükkân giderleri arttı. Çalıştırılan elemanların maliyetleri yükseldi. Elektriğe yüksek oranda zam geldi. Esnaf zaten borçlu. Bu şartlarda bile Konya fırıncıları, vatandaşın ucuza ekmek tüketebilmesi için çok fedakârlık etti. Hatta fırıncıların yeri geldi kaybı oldu ama yine de vatandaşa ucuz ve kaliteli ekmek yedirtebilmenin derdinde oldu. Lütfen vatandaşımız da bu fedakârlığın kıymetini bilsin ve esnafa sahip çıksın.”

EMRE ÖZGÜL


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum