Ramazan bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin

Ramazan bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin

LÖSEV Ramazan Ayı’nda fitre ve zekat yardımları ile bu yıl da ihtiyaç sahibi lösemili çocuklar ve ailelerine ulaştıracak.

LÖSEV Ramazan Ayı’nda fitre ve zekat yardımları ile bu yıl da ihtiyaç sahibi lösemili çocuklar ve ailelerine ulaştıracak. Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Ramazan Ayı boyunca içerisinde gıdadan giysiye, kırtasiye ürünlerinden oyuncağa, ayakkabıdan temizlik malzemelerine kadar pek çok yardım malzemesi bulunan binlerce koli hazırlayarak Türkiye'nin dört bir yanındaki lösemili ve kanserli çocuklara ulaştırıyor. “Lösemili çocuklara destek olan LÖSEV, bu ramazanda çocuklara mutluluk hediye etmek için fitre ve zekâtları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Bu kapsamda lösemili çocuklar ve ailelerine destek olmak isteyenler fitre ve zekat bağışında bulunup destek olabilirler.

LÖSEV’den yapılan açıklamada, “Ramazan ayında yoksul bir aileyi doyurmak, hasta bir çocuğu iyileştirmek, gözü yaşlı bir anneyi güldürmek ibadetlerin en güzelidir. Mübarek Ramazan Ayı, on bir ayın sultanıdır. Onu değerli kılan, kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'in bu ayda indirilmiş olmasıdır. Ramazan oruç, ibadet ve sabır ayıdır. İslam âlemi için önemli bir yeri olan ve varlıklı ile yoksunun yardımlaşmasını pekiştiren bu ayda ibadet olarak fitre ve zekat verilmelidir. İhtiyacı olan eşya ve borçlarından fazla olarak, zekat nisabı kadar mali, parası bulunan Müslüman’ın fitre vermesi vacib olur. Hastalık gibi herhangi bir özründen dolayı oruç tutamayan kimseler de varlıklı iseler fidye vermelidirler.

Tüm çocuklar eşit doğar ve en iyi tedavilere eşit kavuşurlar ilkesiyle çalışıyor, tamamen parasız tedavi sunuyoruz. Ramazan Bayramı bağışlarınızla da yoğun bakımdan kan ve  trombositin, yurtdışı ilaçlarından o ilaçları koyacakları buzdolaplarına kadar Lösemili Çocuklarımızın ve ailelerinin tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Onların sadece yaşamlarını kurtarmıyor sosyal desteklerimizle de hayata bağlıyoruz. Varlıklı ile yoksulun yardımlaşmasının pekiştirildiği bu ayda parasızlıktan tedavi olamayan Lösemili Çocuğa veya yoksun kanser hastasına nefes aldırmak ve ailesinin yüzünü güldürmek yapabileceğiniz en güzel ibadettir” ifadeleri kullanıldı.

SAİT ÇELİK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.