Ramazan ayında da yardıma koşuyorlar

Ramazan ayında da yardıma koşuyorlar

Hayra Koşanlar Grubu, Ramazan Ayı’nda da güzel işlere imza atıyor. 60 bin üye sayısına ulaşan grup, yardıma muhtaç insanlara gıda, ev eşyası, giyim ve sağlık hizmetleri ulaştırıyor

Bir grup hayırseverin sosyal medya üzerinden kurdukları Hayra Koşanlar Grubu, her geçen gün büyümeye devam ediyor.  Kısa sürede 60 bin üye sayısına ulaşan grup, gönüllülük esasına göre yardıma muhtaç insanlara gıda, ev eşyası, giyim ve sağlık hizmetleri ulaştırıyor.

Grubun kurucularından olan sanayici Ertuğrul Gazi İyioldu, Konyalıların bu oluşuma fazlasıyla sahip çıktığını ifade etti. Başladıklarında küçük çaplı yardımlar yapmayı planladıklarını kaydeden İyioldu, “Ancak depomuza ulaştırılan yardımlar çığ gibi büyüdü. Onlarca, yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye ulaştırmaya başladık. Dağıtım işini de gönüllülük esasına göre yapıyoruz. İsteyen herkes gelip depomuzda bize yardımcı olabiliyor” dedi.

Ramazan Ayı’nın bereketini depolarında fazlasıyla hissettiklerini söyleyen İyioldu, “Ramazan ayının ilk günü 650 aileye gıda paketlerini ulaştırmaya başladık.  Bir evin ihtiyacı olabilecek ürünlerin hepsi paketimizde mevcut.  Yardımları Ramazan Ayı süresince ulaştırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

SURİYELİ KADIN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Pazara gidip hiçbir şey alamadan gelen bir Suriyeli ninenin evinde yaşadıkları duygusal anı paylaşan İyioldu, şunları söyledi: “Suriyeli teyzemiz bizi kapıda görünce saatlerce ağladı. Çocuklarına ‘Allah bize sahur yaptıracak, merak etmeyin’ demiş. Ancak pazara gidip hiçbir şey bulamamış. Yardım kapısına kadar gelince de bizlere de duygusal anlar yaşattı.”

Grubun diğer bir kurucusu işadamı Rifat Uyar ise, gıda, giyim, ev eşyası gibi yardımların kendilerine ulaştığını kaydederek, “Kesinlikle nakdi yardım almıyoruz. Yardım etmek isteyen herkes depomuza ürünleri ulaştırıyor ya da yeri bildiriyor biz gidip alıyoruz. İhtiyaç sahibi insanlara ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Grubumuza sahip çıkan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Konya’nın her bölgesine yardımlar ulaştıran grup üyeleri; doktora ihtiyacı olanı doktora yetiştiriyor, evlenenlerin evini döşüyor, gıda ihtiyacı olanların tüm mutfak masraflarını karşılıyor, ev ihtiyacı olana ev kiralıyor, iş buluyor, beyaz eşya, giyim gibi ihtiyaçların tamamını karşılayabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum