''Rakım Eksi 750-Maden Emekçileri'' fotoğraf sergisi

''Rakım Eksi 750-Maden Emekçileri'' fotoğraf sergisi

Fotoğrafçı Tahir Özgür'ün ''Rakım Eksi 750-Maden emekçileri'' fotoğraf sergisi Konya'da açıldı

Fotoğrafçı Tahir Özgür'ün ''Rakım Eksi 750-Maden emekçileri'' fotoğraf sergisi Konya'da açıldı. Özgür, Sille Sanat Sarayı'ndaki açılışta, Zonguldak'taki maden ocaklarında yerin 750 metre altına inerek, maden işçilerinin hayatını fotoğrafladığını söyledi.
Fotoğraf sanatçısı Reha Bilir'in daveti üzerine Konya'da böyle bir etkinlik gerçekleştirdikleri belirten Özgür, ''Reha Bilir gibi bir usta davet edince, bize koşa koşa gelmek düşer. Özellikle Maden Emekçileri sergim ile burada olmak istedim. Fotoğrafları çekerken işçilerin sıra dışı hayat mücadelelerine tanıklık ettim'' dedi.
İşçilerle beraber mesai yaparak, tüm vardiyalarda 750 metre yerin altında çekim yapmanın kolay olmadığına değinen Özgür, şunları kaydetti: ''Yerin altına inerken sadece size verilen giysileri giyiyorsunuz. Flaş kullanmam yasaktı. Işık olarak ise sadece tepe lambasını kullanabiliyorsunuz. Yüzlerce metre eğilerek ilerliyorsunuz. Tehlikeli bir yaşam mücadelesi var orada. Sergi fotoğrafları da yer alan bazı işçiler göçük altında kalarak hayatları kaybetti, bazıları ise yaralandı. Sergimi, yer altında, onurları ile ekmek parası kazanmaya çalışırken, hayatlarını kaybeden emekçilere ithaf ediyorum.'' Fotoğrafçı Reha Bilir ise Ocak ayından itibaren, Konya'yı ve Türkiye'yi sanat alanında tanıtacak bir dergi çıkaracakları, bir de fotoğraf yarışması düzenleyeceklerini söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.