Rahime Batu'da Aşure Yarışması

Rahime Batu'da Aşure Yarışması

Malatya Özel Rahime Batu İlkokulu ve Ortaokulu'nda veliler arasında ‘en güzel aşure’ yarışması düzenlendi. İlgi gören yarışmada veliler tarafından hazırlanan aşure tatlıları görsellik, malzeme çeşitliliği ve lezzet kategorilerinde...

Malatya Özel Rahime Batu İlkokulu ve Ortaokulu'nda veliler arasında ‘en güzel aşure’ yarışması düzenlendi. İlgi gören yarışmada veliler tarafından hazırlanan aşure tatlıları görsellik, malzeme çeşitliliği ve lezzet kategorilerinde değerlendirilerek ödüllendirildi.

Okul Müdürü Muzaffer Güler, her yıl Muharrem ayının onuncu gününün ‘aşure günü’ olarak eda edildiğini belirtti. Güler, ”Muharrem ayı, Kur’an-ı Kerim’de kıymet verilen dört aydan biridir. Biz de bu önemli günde velilerimizle birlik ve beraberliği tesis etme adına böyle bir yarışma düzenledik. Muharrem ayının bütün insanlar arasında barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum." dedi.

Aşure gününün önemine dikkat çekmek için ‘En Güzel Aşure’ yarışması düzenlediklerini anlatan Güler, etkinlikle velileri ve öğrencileri bir araya getirmeyi istediklerini ifade etti.

Yarışmada Naime Bakırcı hazırladığı aşure ile birinciliğe layık görülürken, Nefise Kuyumcu ikinci, Gülsüm Bozkurt üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenlere plaket ve çeşitli hediyeler verildi. Program aşure ikramıyla sona erdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.